AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sayın Mustafa Açıkgöz Mehmetçik’e destek amaçlı Hatay’ı ziyaret etti. Ziyaretine Hatay’ın Altınözü ilçesinde başlayan Açıkgöz, AFAD’ın ilçede bulunan ‘Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ni de ziyaret ederek burada kalan Suriyeli vatandaşlarla ve özellikle çocuklarla tek tek ilgilendi.

Barınma merkezinde eğitimlerine devam eden çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Açıkgöz ‘Bu çocuklar hepimizin çocukları. Onlar insanlığın emaneti. Bizlere düşen onları en iyi şekilde ağırlamak ve yaşamlarına devam edebilmelerini sağlamaktır. Mazlumların gür sesi, ümmetin umudu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve mazlumların sığınağı Türkiye; kardeşlerine kucak açmıştır. Bizim inancımızda sevgi, merhamet, barış ve yardımlaşma vardır. Medeniyetlerin beşiği Nevşehir’imizin ve Nevşehirli hemşerilerimizin selamlarını, dualarını, desteklerini kahraman Mehmetçik’imize iletmek üzere buradayız. Tüm güvenlik güçlerimize ve muzaffer ordumuza selam olsun. ” dedi.

Ziyaret sonrasında da açıklamalarda bulunan ve ziyaretini değerlendiren Açıkgöz “Çanakkale zaferimizin 103. yılı kutlu olsun. Çanakkale zaferimizle tarihin akışı değişmiştir.  Büyük güçlerin Türkiye üzerindeki oyunları hala devam ediyor ama Allah’ın izniyle şanlı ve kahraman Türk ordumuzla beraber Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ bölgenin kaderini ve tarihini inşallah değiştireceğiz. Biliyorsunuz ki Türk ordusu her gittiği yere huzuru, barışı, kardeşliği götürüyor. Orta Doğu’nun da bölgenin de barışı yine Türk ordusunun elinden olacak Allah’ın izniyle bundan hiç şüphemiz yoktur. Biz buradan bütün Mehmetçiklerimize; Allah, onları korusun, esirgesin inşallah diyoruz. Salimen dönmelerini Cenab-ı Allah nasip etsin. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türk ordumuz gerekeni yapıyor. Biliyorsunuz burada sivil hassasiyeti çok önemli Afrin iki-üç günde hallolacak bir yer ama kahraman Mehmetçik’imiz kendi canını feda edip, sivilleri orada koruyor. Geçen de biliyorsunuz bu dinsiz, ahlaksız, imansızların tuzağıyla Kuran-ı Kerim hassasiyeti, iman hassasiyeti ile Mehmetçik’imiz şehit oldu. Bu şunu gösteriyor; onların hiçbir kutsiyetinin olmadığını; bizim de ne kadar imanlı ve itikatlı bir şekilde bölgenin barışı ve güvenliği için ne kadar hassas davrandığımızı gösteriyor.

 

Rabbim, bütün ordumuzu esirgesin, Mehmetçiklerimizi korusun inşallah bu bölgeye barışı, huzuru getireceğiz; kararlıyız. Bu bölgede bir terör oluşumuna izin vermedik, vermeyeceğiz. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Çanakkale tarihin akışını değiştirmiştir; ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ da bu bölgenin tarihini ve kaderini değiştirecektir. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Anadolu merhamet toprağıdır. Sevgi, hoşgörü ve barış şehri Hatay’da kadirşinas ve misafirperver Hataylı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Altınözü ilçemizdeki sığınma kampını da bugün ziyaret ettik. Bu kampta devletimizin ne kadar büyük bir devlet olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çünkü orada tabiri caizse 8.500 kişilik bir ilçe daha kurulmuş. Okulundan camisine, camisinden kreşine varıncaya kadar her şeyiyle bütün imkânlarımızı seferber etmişiz, gelen misafirlerimiz de baş tacı edilmiştir. Hataylı hemşerilerimize, tüm vatandaşlarımıza bu konuda teşekkür ediyorum.” dedi.