AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Eczacı Mustafa Açıkgöz 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü medeni ile bir mesaj yayınladı. Açıkgöz, yayınladığı mesajda ömürlük saygıyı hak eden büyüklerimizin bu anlamlı günlerini kutlarken özellikle 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterildiğinin altını çizdi.

Milletvekili Açıkgöz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile yayınladığı mesajda özellikle Ak Parti’nin Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde sadece Ak Parti İl ve İlçe teşkilatlarında var olan Yaşlılar Koordinasyon merkezlerimiz 65 yaş üzeri vatandaşlarımız adına çalışmalarını yürüterek Ülkemizde yaşlılığı sorun olmaktan çıkaracak projeler geliştirip çalışmalarına devam edildiğini ifade etti.

"Yaşlılarımıza değer vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimizdir. Örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir.''
diyen Milletvekili Açıkgöz , yaşlıların sadece birgün hatırlanmasının doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, yaşlılığın hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu anımsattı.

 AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz; “Yaşlısına, büyüğüne saygı göstermeyen, tecrübesinden istifade etmeyen bir toplumun körelmeye, atıl kalmaya yüz tutacağına inanan geleneğe ve kültüre sahip bir milletiz. Yaşlısına önem gösteren, onların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde uygulamaları hayata geçiren bir devlet yönetimine sahip olmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız.

AK Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum Söz konusu yaklaşım, kuruluşumuzdan bu yana Parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız için de özel programlar oluşturularak onlara terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır.

AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi,10 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışlarının yanı sıra, bire bir iletişim ile sıkıntılarını gidermede önemli role sahip olmaktadır. Ayrıca her türlü katkı vermek isteyen büyüklerimizden bu destek ve katkıları da almaktadır.

Bir toplumun hafızası niteliğini taşıyan, Tarihten günümüze bilgi paylaşımını sağlayan değerli büyüklerimizin İkinci bahar niteliği taşıyan bu dönemlerinde sağlık, huzur ve refah içerisinde yaşamalarına yönelik çaba ve gayretlerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü  vesilesi ile Tüm Yaşlılarımızın bu gününü kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.