7 Haziran Genel seçim sürecinde , Temayül ve Mülakatların ardından AK Parti'de Aday adaylarını büyük bir heyecan sardı... 

Aday adaylarının 3'te 2'si elendiği belirtiliyor.

Ara Komisyon 1 ilin milletvekili sayısının 3 katıni degerlendirecek ve 2 katina indirecek.

Pazartesi gününden itibaren 4 Ara Komisyon çalışmalara başlayacak.

Ara Komisyon degerlendirmelerinde kamuoyu yoklaması,STK+Kanaat önderlerinin görüşleri,il başkanıninda görüşü alinacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında liste çalışmaları yapilacak olmasi nedeniyle olağanüstü güvenlik hazırlıkları sürüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında randevularini iptal ederek Genel Merkezde çalışacak.

Özel kontenjanlar dışında 1100 aday adayı Üst Kurulda yer alacak.

Ust komisyona güvenlik ve temizlik personelinin giriş çıkışı dahi yasaklanacak.

Üst kurulda Davutoğlu başkanlığında Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Haluk Ipek, Mehmet Ali Şahin, Abdurrahim Boynukalin, Mustafa Ataş ve Sibel Gonul bulunuyor.

Grup Başkanvekilleri olacak. Bu isimlerin koruma,danışman,Sekreter ve Şoförlerininde bu kata girişleri yasaklanacak

1100 kişilik son liste üzerinde Davutoğlu, temayül, mülakat ve anket sonuçlarını görerek nihai değerlendirmeyi yapacak. Davutoğlu,adaylar için 33 isimde kontenjanda kullanabilecek.Bu isimler temayül ve mülakatlarda yer almayan isimlerdir.
Bazi önemli isimler vekil oldukları illerin disinda farklı bölgelerde aday gösterilecek.

Genel Merkezde yapılan mülakat sonrası 21 ismin bir üst komisyona teslim edildiği, temayülde yaşanan sonuçların basına sızmanın mülakatta da yaşanmaması için 21 isim sır gibi saklanıyor. Bir kaç güne kadar 21 isim 9 ineceği belirtildi.

Şimdi AK Parti’de aday adayları son nefeslerini tuttu, temayül , mülakat sonrası anket -STK ve Kanaat Önderleri görüşleri ile çıkacak 3 ismin kim olacağını merakla bekliyor.

Mülakata göre belirlenen isimler önümüzdeki günlerde kamuoyu araştırması yapılarak bu sayı düşürülecek. Nihai karar Başbakan Davutoğlu’nun bulunduğu komisyonda görüşülerek 7 Haziran Genel Seçimlerinde Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Adaylarıda belirlenmiş olacak.