AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığınca organize edilen Çanakkale Ve Bursa gezisine, AK Parti Nevşehir il, ilçe, kadın ve gençlik kollarının katılımıyla düzenlendi.

Kafile Başkanlığını AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Semih Bilgili ve AK Parti Kadın Kolları Nihal Kutlar ın yaptığı Geziye AK Parti teşkilat üyelerinden oluşan 400 kişi yaklaşık 7 otobüs katıldı.

22 Nisan 2016 Cuma aksami saat 09:00 da Çanakkale'ye hareketle başlayan gezi, Bursa İli ziyaretiyle son buldu. 

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av. M. Rauf Yanar gezi sonrası yaptığı açıklamasında;Yaklaşık 400 kişilik AK Parti Nevşehir heyetimiz bu gezi çerçevesinde milli şuuru bizzat yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi. 

Tarihi yerlerin, eserlerin ve zengin kültürümüze damgasını vurmuş değerli şahsiyetlerin tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğinin bilincinde olarak bu gezilere önem verdiklerinide  ifade eden Yanar, "Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine seyahat imkânı olmayan gençlerimize, atalarımızın tarih yazdığı yerleri ve ülkemizin önemli kültür merkezlerini görme imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda ‘Osmanlıyı Kuran Şehir’ olarak tanımlanan Bursa’ya, müthiş bir kahramanlık destanı yazılan Çanakkale’ye geziler düzenleyerek AK Gençlerimizi ve teşkilatımızı tarihle buluşturuyoruz. Bu tür ziyaretlerimizbundan sonrada devam edecek ve gençlerimizi mukaddes bölgelere götüreceğiz ” dedi.

Gençliğin ecdadini daha iyi tanıması adına düzenlenen bu gezide emeği geçen Başta Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti il Başkanımız M.Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanımiz Hasan Ünver ve Sosyal politikalar Başkanı Şevket Sarıtosun ile Yerel yönetimler Başkanımız Semih Bilgili ye teşekkür ediyorum dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Yanar," Ayrıca Bursa Gençlik Kolları Başkanımız Mustafa Tarık'a, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu ve Çanakkale Belediye Meclis Üyemiz Huriye Doganci ve ekibinede ev sahipliği ve misafirperverliklerinden dolayi teşekkür ederiz" dedi.