AK PARTİ 12. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ BURUK KUTLUYOR

AK Parti’nin kuruluşunun 12. Yıldönümü nedeniyle AK Parti İl binasında,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Mısır’da bu sabah işbaşındaki darbecilerin yaptığı ve onlarda insanın hayatını kaybettiği ve binlerce insanın yaralandığı katliamın gününe denk gelmesi nedeniyle ,AK Parti Nevşehir il teşkilatındaki kutlamalarda sadece basın açıklaması ile yetinilmek durumunda kalındı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı  Kazım Sunar,12 yıl önce yeni bir Türkiye düşüncesi ile ortaya çıkan siyasi anlayışın çağdaş ve ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş bir Türkiye özlemini yerine getirmekte kararlı bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Gücünü IMF ve karanlık güçlerden değil,tamamen halktan alan siyasi bir anlayış içerisindeki AK Parti’nin aralıksız olarak devam eden 3. Dönem iktidarı ile Türkiye’nin her alanda büyük gelişmeler gösterdiğini anlatan Sunar,Nevşehir’in de ülke geneline yayılan hizmet seferberliğinden üzerine düşeni almayı sürdürdüğünü kaydetti. Sunar, AK Parti kuruluş yıldönümünde oldukça farklı etkinlikler düzenlemeyi arzu etmelerine karşın bu sabah Mısır’da askeri darbecilerin onlarca insanın şehit edilmesine ve binlerce insanın da yaralanması ile sonuçlanan katliam nedeniyle kutlama etkinliğini sadece bir basın toplantısı düzeyinde gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan’da,ak Parti olarak büyük bir onur,şeref ve mutluluğu paylaştıklarını belirterek, bunu kendilerine bahş eden vatandaşlara minnet duyduklarını ifade ederek “Burada gerçekte onur ve şeref kaynağımız aziz milletimizdir. AK Parti’nin iktidarı öncesinde yaşanılan zorluğu ve sıkıntıyı hepimiz çok yakından biliyoruz .Bir gecede nasıl bu aziz milletin fakirleştirildiğini ifade etmeye gerek yok. İktidarımız ile birlikte ülkemizde her alanda gerçekleştirilen yatırım hamleleri  ile hayat seviyemizin de arttığı bilinen bir gerçek. Burada AK Parti döneminde şehrimize de yapılan hizmetleri anlatmaya zamanımızda yetmeyeceğini biliyorum. Bizlere hizmet etme imkanı veren değerli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Onların destekleri ile ülke geneline yayılan hizmetleri devam ettirme kararlılığını bundan sonra da devam ettireceğiz.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de AK Parti’nin halkın partisi olduğunu diye getirerek “ AK Parti merkezinde halkla birlikte olunmayı hedefleyen siyasi bir anlayış içerisinde.Yarınların bugünden farklı olması gerektiğini ifade eden değerli  Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, artık bir önceki dönemde yapılan hizmetleri kıyaslamayı bırakıp Cumhuriyet döneminde yapılanlarla kendi dönemlerimizde yapılanları kıyaslar hale geldik. Örneğin Cumhuriyet döneminden bugüne kadar toplam 778 bin öğretmenimiz var ken bu sayının sadece 340 binin AK Parti döneminde alınan öğretmenlerden oluştuğunu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Yine 23  bin km. ye ulaşan duble yolların sadece 6 bin km. lik bölümünün Cumhuriyet döneminde,  geri kalan yaklaşık 17 bin km. lik bölümünün  ise AK Parti döneminde yapıldığını ifade ederek bir kıyaslamaya gidiyoruz. AK Parti,siyasetin merkezine halkı koyan ve  milli iradeye saygı duyan yapısını her zaman sürdürmeyi görev edinmiş siyasi bir hareket olmanın yanı sıra, milli iradeye yapılan saldırılar karşısında gösterdiği tavır ile de Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olmuştur. Kimsenin alışık olmadığı tarzda siyaset yapıyoruz. Halkımızın desteği ile bu asil milleti daha ileri düzeylere ulaştırmayı şiar edindik.Bu çizgimizi de bundan sonra devam ettirme kararlılığı içerisindeyiz.” Diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’de kökü tarihin derinliklerinde olan siyasi bir hnareket olarak da değerlendirilebilecek AK Parti’yi bu halkın kurduğunu kendilerinin ise sadece tabela astıklarını kaydetti. Gizligider, görevi gereği yaptığı çeşitli yurt dışı temaslarından hatıralarını da aktararak “ AK Parti ülke bazında yaptığı hizmetlerin yanı sıra, dünyadaki mazlum milletlerin model olduğu da bir siyasi harekettir. Bu nedenle kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanır.Gönül isterdi ki 12. Kuruluş yıldönümünü farklı etkinliklerle kutlayalım,ama bu sabah Mısır’da yaşanan ve insanın içini sızlatan katliamlar karşısında sade bir basın toplantısı ile bu anlamlı günümüzü buruk kutlamak durumunda kaldık.Bu katliam karşısında tüm dünya halen sessizliğini sürdürürken dik duruş sergileyen sayın Başbakanımız Mısır’daki askeri darbecilere gereken cevabı en sert şekilde verdi.”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de bugün Mısır’da yaşanan insanlık dışı katliam ile buruk bir mutluluk içinde olduklarını ifade etti. Ünver “ Yönetmek için değil, halka hadimlik etmek için yola çıkan bu kervanın tüm ülke geneline sardığını görüyoruz. Bugüne kadar dolu dolu geçen, planla ve projelerle geçen bir süreçte artık doruğa doğru yol aldığımızı görüyoruz. Sayın milletvekillerimizin de ifade ettiği gibi Nevşehir’in de dört bir yanı şantiyeye dönüştü.Ümit ediyorum ki AK Parti, nefesi güçlü, size sarılmaları ile sevgisini de ortaya koyan değerli hemşehrilerimizin daha nice yıllar hizmetlerine nail olur.Halkımızın bu desteği devam ettiği sürece hizmet kervanı koşarak yoluna devam edecektir.”diye konuştu,