Ak Parti Ürgüp 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Ali Özer ilçe başkanlığına seçildi.

Ak Parti Ürgüp 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Ali Özer ilçe başkanlığına seçildi.
Divan Başkanlığını Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş'ın yaptığı Kongreye AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar,  Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çevre ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Ak Parti Nevşehir İl Başkanı ve Türkiye’nin en genç İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, geçmiş yönetimlere ilçe başkanlarına teşekkür ederek yeni seçilecek ilçe başkanı ve yönetimlerine başarılar diledi.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise belediyenin hizmetlerinden oluşan bir sunum yaparak, Ürgüp’ün nereden nereye, nasıl geldiği üzerinde durdu. Özer’e ve ekibine başarılar dileyen Yıldız, Ali Başkanımın her zaman yanında, omuz omuza bu bayrağı nasıl taşırız bunun mücadelesini vereceğiz. Dedi.
Yapılan bütün çalışmalarda maddi manevi yanlarında olan herkese teşekkür ettiğini belirten Başkan Yıldız,  “Durmak yok yola devam mantığıyla Ali Özer kardeşim ve ekibiyle omuz omuza sırt sırta, hesabi olmadan hasbi olarak çalışmaya söz veriyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Türk siyasi tarihinde ancak Ak Partide olabilecek bir süreç yaşıyoruz. Gönüllülük esasına dayalı olarak bayrak değişimi yaşanıyor. Gönül kırgınlığı olmadan, asla hesabilik olmadan tamamen hasbilik hesabına dayalı yapılan bu çalışmalar yeni heyecanlar yaşamak. İyilik yapıyor gibi görünmeyeceğiz, iyilik yapıp görünmeyeceğiz.”
2 dönemdir beraber çalıştığımız Ürgüp Belediye Başkanımız az önce çalışmalarını anlattı,  bu çalışmalar eskiden il bazında yapılmış olsaydı, eskiden bu çalışmalarla 3-5 kez seçimlere girerlerdi.
Memleketinizin evladı, Murat Bey’in Ürgüp hakkında nasıl heyecanlar taşıdığına hep şahit oldum. Milletvekillerimizin, belediye başkanımızın doğalgaz konusunda, TOKİ konusunda gayretlerine şahitlik ettim.
Ürgüp’ü Nevşehir’in misafir odası olarak niteleyen Ünver, Nevşehir bir ev ise Ürgüp misafir odamızdır. Yılda yaklaşık 3 milyona yakın ağırladığımız turistin görmeden gitmediği Allah’ın lütfu, tabiatın doğal şartların insanların üzerine en iyi sindiği merkezlerden bir tanesi, Ürgüp İnsanı bir başkadır, Ürgüp Başbakan çıkarmıştır, Bakanlar çıkarmıştır, Kadılar çıkarmıştır, çok ciddi devlet adamları çıkarmıştır Ürgüp, asil medeniyetleri olmayan topraklardan böyle insanlar çıkmaz, Ürgüp çadırından bey çıkan bir yerdir.
Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, Ürgüp’ün bir ayrıcalığı olduğunu vurgulayarak Ürgüp’ün vitrin değeri olan bir marka ilçe olduğunu söyledi.
 Ürgüp'te alt yapı ile ilgili önemli çalışmaların tamamlandığının altını çizen Gizligider, bir esnafın alacağını ödeyemeyen bir belediyeden bu günlere gelindiğini mesleği gereği, makam arabasına hacze gelinen bir belediye olduğunu yakinen bildiğini söyledi.
Doğalgaz borusuna ayak koyup poz verme konusu var, hem Fahri Bey’e hem Murat Bey’e teşekkür ediyorum. Bu hizmetler ben değil biz diyerek oldu. Pırıl pırıl sokaklarıyla alt yapısı tamamlanmış bir ilçenin İl genelinde Ürgüp bizim gözdemiz oldu. Dedi.
Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise, “Ürgüp için tüm konuşmacılara sizler adına teşekkür ediyorum. Biz burada ne yaptıysak birlikte yaptık. Geçmiş dönem birlikte çalıştığımız Milletvekillerine de teşekkür ediyorum.”
 Göktürk: “Bugün yeniden bayrağı devralan Ali Özer kurucu ilçe başkanımız ile geçmişte de birlikte çalıştık, o ilk kurucu yönetim kurulu ve ilçe başkanı heyecanını her zaman diri tuttu, sandıklarda hep görev aldı.  Ak partinin ak gönüllü bir neferi olarak görevini hiç terk etmedi. Allah kendinden razı olsun.”
Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı konuşmada, 100 yıldır yapılmayan bir çok işe Ak kadrolar 15 yılda hayal edilemeyen eserlere imza attı. Önümüzde önemli seçimler var, 16 Nisan referandumu oylanacak, Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçmek için çok çalışacağız. Ak kadrolar buna hazır Allah’ın izniyle.” Dedi.
Birlik beraberlik kardeşlik vurgusu yapan Açıkgöz, AK Parti ümmetin ve milletin davasıdır. Sadece bir parti değildir. Ümmetin umudu Recep Tayyip Erdoğan’a sımsıkı bağlanmaktır. " diye konuştu.
Katılımcıları selamlayarak söze başlayan Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer ise, Ürgüp’e bağlı tüm köylerden ve ilçe merkezinden gelerek kongrenin şenlik havasında geçmesini sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Ali Özer: "Salonun bu şekilde coşkulu olmasında bize yardımcı olan Ürgüp Belediye Başkanımız Fahri Yıldız’a ve Ürgüp Belediyesi hizmetkarlarına teşekkür ediyorum."
"Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Nevşehir Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.dedi. 
Eski Yönetim Kurullarına ve İlçe Başkanlarına hizmetleri nedeniyle Teşekkür eden Özer, Muhittin İnal’a, Kasım Uğur’a, R. Kürşat Numanoğlu Başkanımıza da Allah’tan rahmet diledi.
Ürgüp İlçe Teşkilatı olarak, Kadın Kolları ile, Gençlik Kolları ile bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Ürgüp Belediye Başkanımızla, 3 Tane Milletvekilimizle, İl Başkanımızla omuz omuza vererek Ürgüp’e hizmet yolunda Ürgüp’ü daha iyi yerlere getirmek için gayret göstereceğiz.
Şundan emin olabilirsiniz ki: Ak kadrolar, sizin yüzünüzü hiçbir zaman öne eğdirmeyecek, sizi en iyi şekilde temsil edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a layık olmaya çalışacaktır.
Siyasette hedef olması gerektiğini söyleyen Özer, 2019 Mart ayında önce Ürgüp Belediyesini ezici bir çoğunlukla alacağız, Ürgüp Belediyesini ak kadrolarla devam edeceği,z bu konuda hep beraber mücadele edeceğiz.
Daha sonra Ortahisar Belediyesini, 2019 seçimlerinde, çok güçlü bir teşkilat oluşturarak, kapı kapı gezerek, Ortahisar Belediyesini de Ak Kadrolara teslim edeceğiz
2019 Kasım ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz, hedefimiz 15.000 oy, İnşallah bu oyu Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceğiz.
Yönetim kurulunu tek tek tanıtan İlçe Başkanı Ali Özer, Yaşar Işık, Faruk Deringöl, Bekir Duruer, Memiş Tahan, Hacer Ak, Şerife Perktaş, Arzu Kıran, Ali Cahit Arı, Ahmet İren, Abdullah Açıkgöz, Yusuf Taşçı, Özkan Kosluoğlu, Kemal Öğütlü ve Mustafa Sülün’den oluşan Yönetim Kurulunu sahneye davet etti.
Kongrede yapılan konuşmaların ardından geçilen oylamada 150 delege oy kullandı. Seçim sonucunda 150 delegenin tamamının oyunu alan Ali Özer Ürgüp ilçe başkanlığına seçildi.

6. olağan genel kurulu sonrası AK Parti Ürgüp ilçe yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: