AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylık başvurusunun uzatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “1 Kasım’dan sonra başvuru almamız mümkün değil” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, 2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak isteyenlere yönelik uyarılarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi’nin aday adayları için başvuru süresini 1 Ekim-1 Kasım tarihleri olarak belirlediğini ifade eden Sunar, “Genel Merkezimizin kesin talimatıyla bu süreler dışında başvuru almamız mümkün değil. Aday adayı olmak isteyen teşkilat mensupları ve kamu görevlilerinin bu süre zarfında görevlerinden istifa ederek, partimize başvurması gerekiyor” diye konuştu.

“Aday adaylarının başvurusu tamamlandıktan sonra aday belirleme sürecine geçilecek” diyen Sunar, şu bilgileri verdi: “Adaylarımızın belirlenmesi için bütün aday adaylarının dahil olacağı teşkilat yoklaması yapılacak. Ayrıca her seçim bölgesi için Genel Merkezimiz tarafından anketler yapılacak. Bu veriler ışığında yapılacak istişareler sonucunda adaylarımız ortaya çıkacak ve kamuoyuna açıklanacak.”

Sunar, bazı aday adaylarının ‘merkezden veya il teşkilatından söz aldım yerim garanti’ şeklindeki söylemlerde bulunduğuna dair iddiaların kendilerine ulaştığını, kesinlikle bu tür sözlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.