AK Parti'de, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararıyla alınan 2. Olağanüstü Büyük Kongre için hazırlıklar başladı.

Hazırlıkları, genel başkan yardımcılarından oluşan üst kurul, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları ile eski milletvekillerinden oluşan çalışma grubu yürütecek.

AK Parti'de 2. olağanüstü kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kongre hazırlıkları için AK Parti Genel Merkezi'nde genel başkan yardımcılarından oluşan bir üst kurul oluşturuldu. Üst kurul, kongre ile ilgili koordinasyon görevini üstelenecek. Çalışmalarına bugün başlayacak olan üst kurul öncelikle kongrenin konsepti üzerinde mesai yapacak.

ÇALIŞMA GRUPLARI...

Üst kurulun altında ise çalışma grupları oluşturuldu. Teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları ile eski milletvekillerinden oluşan çalışma grupları AK Parti'nin daha önce yaptığı kongreleri inceleyecek. Daha sonra bu çalışma grupları görüş ve önerilerini içeren raporlarını üst kurula sunacak. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi için basılacak davetiyelerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzası yer alacak. Kongrede yeni genel başkan adayının ise gelecek hafta genel merkezde düzenlenecek bir toplantıyla açıklanması bekleniyor.

Köybaşı'da Çalışma Grubunda 


AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Üst Kurul Üyeleriyle Birlikte Bir de Çalışma Kurulu Oluştu. Bu Ekipte, Nevşehir 23. Ve 24. Dönem Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı da Bu Kurulda Görev Aldı. Kongre Çalışmalarının Etkin Ve Başarılı Bir Şekilde Yürütülmesi İçin Ak Parti Genel Merkezi Hummalı Bir Şekilde Çalışıyor. 

Kongrenin Ülkemize Milletimize Hayırlı Olmasını Dileriz.


Bin 468 delege oy kullanacak
AK Parti tüzüğüne göre, kongrede seçilmiş delegelerin dışında, genel başkan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) başkan ve üyeleri, üyeliği devam eden parti kurucuları ile partili bakan ve milletvekilleri büyük kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullanacak.

Kongrede, partinin resmi internet sitesinde ismi olan 61 kurucu kurulu üyesinden, 48 isim oy kullanacak. Partideki çalışma grupları, kongreye katılacak delege sayısının tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bin 468 delegenin 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de oy kullanması bekleniyor.