Nevşehir'de AK Parti İl Kadın Kolları tarafından kadınlara yönelik "Finansal Okuryazarlık" semineri düzenlendi.

Düzenlenen finansal okuryazarlık seferberliği programına; AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ve Yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili bayan katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda yapılan konferansta Doç. Dr. Serap Çoban "Ekonomide Kadının Gücü" sunumunu gerçekleştirdi. Çoban, sunumunda kadının hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirterek, günümüz şartlarında bütün kadınların ekonomide direk etki eden bir unsur olduğunu belirtti.

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç “Bu bizim genel merkez ekonomi işleri bakanlığımızın 81 ilde düzenlemiş olduğu bir program. Bugün değerli hocamız bayanlarımıza paranın nasıl yönetileceği, daha pratik, daha profesyonel ve kurumsal anlamda bize çok değerli bilgiler sundu.  Bayanlarımızın ekonomiye katkı sağlaması için ve finansal okuryazar olabilmeleri için bir destek az da olsa bir katkımız olur inşallah.”dedi.

Proğrama katılan AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı'da, AK Parti'nin kurulduğu günden bu güne kadar kadının siyasal, ekonomik ve sosyal hayatta daha çok yer alması için çok önemli düzenlemeler yaptığını söyledi. 31 Mart'ta seçilmeleri halinde Nevşehir hayali için Kadınlara yönelik önemli projeleri olduğununda altını çizdi.

Konuşmaların ardından seferberlik programına katılan bayanlara sertifikaları kendilerine tek tek teslim edildi. 

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı tarafından Doç. Dr. Serap Çoban'a plaket takdim etti ve son olarak toplu hatıra resmi çektirilerek etkinlik son buldu..