Akparti genel merkezi tarafından yerel seçimler için adayların belli olmasına artık günler kala Ürgüp’te son anket yaptırıldı. Genar araştırma şirketi tarafından Ürgüp’te ev ev, cadde cadde gezen anketörler Ürgüp’lü vatandaşlara 2011 seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz?  Belediye Başkanının çalışmalarından memnunmusunuz? 2014 yılında yapılacak seçimde kimi aday olarak görmek istersiniz? gibi sorular sorulurken, adını söylediği aday adayını da tanıyıp tanımadığı bilgisine başvuruyor.

Yapılan anket, Ak Parti genel merkezinin demokrasinin işleyişini en tabana nasıl yaydığının da bir göstergesi olarak ifade ediliyor. Bu yapılan anket sonucunun adayı belirlemede en önemli etkenlerden olacağı da belirtiliyor.

Anket stratejisi gereği Ürgüp’te 7 aday adayından 5’ine yer veriliyor bunlar; Adnan Aydın,  Fahri Yıldız, Mehmet Aktürk, Hasan Albayrak, Levent Ak. 

Ürgüp’ün hangi mahallesinde ikamet ediyorsunuz? sorusuda bulunan ve 800 kişiye sorularak güvenli bir sonuca ulaşmayı hedefleyen anket sonuçları anketörlerin çalışmasını tamamlamasının ardından Ak Parti genel merkezine ulaştırılıyor.