Bugün AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen toplantıyla 13 Büyükşehir ilçe belediye Başkan adayları açıklanmasını ardından diğer illleri için adaylık açıklanmasınında yarın yine devam edeceği hafta sonuna kadar AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının tamamı açıklanacak.

LİSTE SUNULACAK

AK Parti 30 Mart yerel seçimleri öncesinde adaylarını belirleme noktasında çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Başbakan Erdoğan’ın katıldığı toplantının ardından yapılması beklenen açıklama yine ertelendi. Erdoğan’ın Brüksel ziyaretinin ardından adayların son olarak kendisine sunulması bekleniyor.
ADAYLAR NETLEŞTİ
Birçok ilde adaylarını netleştiren AK Parti’nin süreci bu kadar ertelemesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi son dönemde yaşanan kritik gelişmeler. Erdoğan’ın birinci gündem maddesinin 17 Aralık Operasyonu sonrası yaşanan gelişmeler olması adaylık açıklamalarını da geciktirdi. Ancak Partiye yakın kaynaklara göre sürecin uzamasının olumlu yanları da var.
SÜREÇ UZADI
Bu olumlu yanların en başında aday adaylarının daha titiz bir incelemecen geçiyor olması. Sürecin uzamasından dolayı AK Parti Genel Merkezi aday adaylarını daha iyi bir şekilde incelemiş oldu. Ancak sürecin bu kadar uzaması özellikle aday adaylarını strese soktu. Nevşehir'de 7 ilçeye sahip olan AK Partili başkanlarda endişeli bir bekleyiş içerisinde.
NEVŞEHİR DE HEYECAN DORUKTA
Nevşehir'de son olarak Ürgüp ve Gülşehir üzerinde çalışmalar devam ediyordu. Bu 2 ilçede mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. Derinkuyu ve Kozaklı içinde bazı iddialar gündeme geliyor. Ancak cevabı sadece AK Parti’nin kurmayları biliyor.
AK Parti Nevşehir cenahında Belde Belediye Başkan Adaylarınıda heycanlı bekleyiş içerisinde oldukları bildirilirken.Bu konudada listenin hazır olduğu İlçelerin açıklanmasının ardından hafta sonuna kadar Belde Belediye Başkan Adaylarınında açıklanacağı belirtiliyor.