AK Parti Kayseri milletvekilleri, önümüzdeki yıl yapılacak yatırımları anlatmak üzere bir araya geldi. Milletvekillerinin basın toplantısına 'Çekin kel milletvekillerini' esprisi damga vurdu.

 

AK Partili üç Kayseri milletvekili, Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Kayseri’ye önümüzdeki yıl yapılacak yatırımları anlattılar. Basın toplantısı öncesi gazetecilere poz veren üç milletvekili ‘Çekin üç kel milletvekilini bir arada’ esprisi yaptı.

 

AK Parti Kayseri İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında milletvekili Yaşar Karayel’in ‘kel’ esprisi damga vurdu. Yaşar Karayel, "Çekin 3 kel milletvekilini" esprisiyle sözlerine başlarken gazetecilerin AK Parti Grup Başkanvekili ve diğer Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş’ı hatırlatması üzerine, "O daha 'keller sınıfına' girmiş sayılmaz. Biraz daha tüyler var" dedi.

 

Üç milletvekili daha sonra karayolları, hava ve demiryollarıyla ilgili yatırımları anlattı. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ankara- Kayseri Yüksek Hızlı treninin gelişinin Ankara- Kırıkkale arasındaki Elmadağ'da yapılacak çalışmalara bağlı olduğunu hatırlatan Kayseri milletvekili Karayel, şöyle konuştu:

 

"Yüksek hızlı trenin Kayseri sınırlarında kalan 139 kilometrelik bölümünün yapımı için 500 milyon euro gidiyor. Hem fiziki hem de ekonomik açıdan kolay bir yatırım değil. Ankara- Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat, Yozgat-Sivas arasındaki demiryolları ihalesinin tamamlanması sonucu hızlı tren Kayseri’ye kadar uzanacak. Havaalanına gelince, mevcut Erkilet Askeri havaalanı 10 yıl daha Kayseri’nin ihtiyacına yanıt verebilecek durumda. Milli Savunma Bakanlığı ile Erkilet Havaalanı'nda yeni terminal binaları ve apron yapılması konusunda görüşmeler yapıldı. DHMİ tarafından gerekli yazışmalar yapıldı. Daha sonrası için Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1/100 binlik imar planında yeni havaalanı için yer ayrılacak. Erciyes master planının tamamlanması ile Kayseri’ye gelecek yerli ve yabancı turist sayısı göz önünde tutularak bir sivil havaalanı için gerekli girişimler yapılıyor."