AK Parti’nin geleneksel 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam’da başladı.

Kızılcahamam, 19. kez AK Parti İstişare ve Değerlendirme toplantısı için ev sahipliği yapıyor.

 

Kampa Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ilk defa katılıyor.

 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kamp için hazırlıklar tamamlandı.Kamp dün başladı.

 

Kampın kapıları Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından kapatılacak.

 

Başbakan, kamp boyunca vekillerle hem yüz yüze hem de gruplar halinde görüşecek.

 

Kampın gündemindeki en önemli başlık ise yerel seçimler terör ve Suriye konusu...

 

Kamp Pazar günü Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin başkanlığında üç gün sürecek olan toplantı için gece saatlerinde karayolu ile Kızılcahamam 'a geldi. Erdoğan 'ın güzergahı üzerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kampa katılacak olan milletvekilleri ise akşam saatlerinde eşleri ve çocuklarıyla otele giriş yaptı.

Kurulduğu günden bu yana geleneksel hale gelen AK Parti 'nin Kızılcahamam Kampı başlıyor. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Asya Termal Tatil Köyü 'nde yapılacak olan 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı 'na katılacak olan AK Parti MKYK üyeleri, MYK üyeleri, parti kurucuları ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile milletvekilleri, akşam saatlerinde eşleri ve çocuklarıyla birlikte otele giriş yaptı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında üç gün sürecek olan toplantı dolayısıyla Kızılcahamam 'da adeta kuş uçurtulmuyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, Erdoğan 'ın gelişi dolayısıyla şehrin bazı bölgelerine bayraklar ve pankartlar asıldı. Yarın Başbakan Erdoğan 'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan kamp bölgesinde Sağlık Bakanlığı 'na ait bir adet ambulans helikopter ve Kızılcahamam Belediyesi 'ne ait itfaiye ekipleri de bekletiliyor.

 

Ağırlıklı gündem maddesinin yeni Anayasa yapım çalışmaları ve çözüm sürecinin olacağı kampa Başbakan Erdoğan, gece saatlerinde karayolu ile geldi. Başbakan Erdoğan 'ın açılış ve kapanış konuşmalarının dışında basına kapalı olarak gerçekleşecek olan geleneksel 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı 'nda, kabinedeki bakanların AK Parti iktidarı boyunca yürütülen projeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Kızılcahamam 'daki Asya Termal Otel 'de yarın başlayacak olan toplantı, 5 Mayıs Pazar günü Başbakan Erdoğan 'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek. 

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan, AK partinin Kızılcahamam’daki kampında açılış konuşmasını yaptı...

İşte Başbakan'ın konuşması:


Ak Parti’yi kurarak yola çıkışımızın üzerinden 12 yıl, tek başına iktidara gelişimizin üzerinden 10,5 yıl geçti. Hiç tartışmasız bir iftihar tablosuna şahit olduk. Dış politikada farklı biz vizyonla Türkiye’ye başarılar yaşattık.

Siyasette yeni, temiz, insan odaklı bir anlayışı Türkiye’ye egemen kıldık. Sosyal hayatı güçlendirdik. Türkiye’nin çözülmez gibi görünen sorunlarını çözdük. Ulaştığımız her hedefle birlikte rehavet yerine, durmak ve duraklamak yerine kendimize daha büyük hedefler belirledik. Ve bunu dünya sessiz devrim diye niteledi. Ve gittiğimiz her yerde bunu nasıl gerçekleştirdiğimizi sordular. Bizi yalnız bırakmayan medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Tabii ki karşımızda duranlar oldu ama yanımızda duranlar da oldu

4 Mayıs 2013’de AK Parti’nin 20. İstişare toplantısında yeniden bir araya geliyoruz. Bu hiçbir siyasi partinin yaptığı çalışma değil. Türkiye için yeni bir sayfa açılmıştır. Geride bıraktığımız 10,5 yıl sorunların çözümü için mesai sarf ettiğimiz bir süreçti. Yeni dönemde sosyal restorasyona daha fazla ivme kazandıracağız. Artık kartopu değil, bu kartopu bir çığ haline geldi.


Biz iktidara geldiğimizde enflasyon yüzde 30’du. Enflasyon canavarı kimsenin dilinden düşmüyordu. Ve Türkiye’nin en önemli sorunlarından biriydi ekonomide. AK Parti olarak enflasyon meselesini çözmek konusunda tam bir kararlılık sergiledik. Enflasyon 2004’de 30 yıllık bir aranın ardından ilk kez tek haneli orana yüzde 9,3’e geriledi. Dün sabah Nisan ayı enflasyon oranları açıklandı. Yüzde 6,1 olarak gerçekleşti


Dün borsa tüm zamanların rekorunu elde etti. 2002’de MB rezervlerine bakıyoruz 27,5 milyar dolardı. Dün açıklanan rezerv miktarını müjdelemek istiyorum. MB döviz rezervi rekor kırdı ve 135 milyar doları açtı


Dün Japonya Başbakanı misafirimizdi. Türkiye-Japonya arasında ekonomik ilişkilerimizi nerelere taşıyacağız, onu görüştük. Sonra da önemli bir anlaşmaya adım attık. O da nükleer enerji santral,ni Türkiye-Japonya arasında, Japonya’nın da Fransa ile birleşerek 22 milyar dolarlık bir yatırımın adımını attık. Bu adımın öncesinde Rusya ile bir anlaşma yaptık. O da 20 milyar dolarlık bir anlaşma. Mersin’de Akkuyu’yu Rusya ile Sinop’takini Japonya ile yapıyoruz.


Enerjideki maliyetler düşecek, ve ülkemizin enerjide inşallah açığı olmayacak. Aslında şu anda enerjide fazlamız var, eksiğimiz yok. Rusya ile yaptığımız nükleer anlaşması 4500 megavatlık bir yatırımdır. Şu anda Japonya ile yapmakta olduğumuz anlaşmada 4500 megavatlık anlaşmadır. Biz 2023’e çok farklı gireceğiz.


3. nükleer santrali kendi beyin gücümüzle inşa etmek istiyoruz. 500’e yaklaşan gencimiz Rusya’da eğitim alıyor şu anda. Yakında Japonya ile de böyle bir süreç başlayacak.


Artık İstanbul’a iki havalimanı yetmiyor. İnmek isteyen uçakların havada 45 dakika tur attığını biliyoruz. Bunlar bir sıkıntı. Dünyanın ilk 7 uçak firması arasında giren THY’yi 2023’te ilk beşin içinde sokmak istiyoruz. Geniş gövdeli uçaklarla 300 uçağa ulaşan bir filomuz olacak.


İstanbul’a üçüncü bir havalimanı gerekiyordu. İstanbul’da helikopterle uçuşlar yaptık, neresi uygundur diye. Rüzgar uçuş haritaları çıkarıldı. Sonunda şu andaki ihalesini yaptığımız alana karar verdik.


İstanbulu’muzun eski Kemerburgaz çevresi. ağaçlı falan buralar taş ocaklarıydı, bu bölgede havalimanı yapılması kararını verdik. Bu ihale yüz milyon yıl kapasiteli bir ihale. Yılda 100 milyon yolcu buradan taşınabilecek. Buranın maliyeti yaklaşık olarak 10 milyar Avro tutarındaki yatırımın ihalesi gerçekleşti. Süreç başladı. Bu ihale ile ilgili kararımızı vereceğiz, imzalar atılacak. Bize ödeyecekleri para 22 milyar Avro. Yılda ortalama 900 milyon Avro ödeyecekler. Burada tabi bir de artı bunun KDV’si var. KDV ile yaklaşık 28 milyar AVRO civarında bir rakama ulaşacağız.


1999'da terör örgütü elebaşısı Kenya'da güvenlik güçlerimize teslim ediliyor ve nereye konuluyor? İmralı'ya konuluyor? İmralı'ya konulduktan sonra, bir yandan sorgulanırken bir yandanda terörü sona erdirmek için kendisiyle görüşmeler yapılıyor. O dönem DSP, MHP ve ANAP iktidarda. Sonra 57. hükümet döneminde de görüşmeler yapılıyor. Terörü sona erdirmek için ilk adımlar merhum Turgut Özal zamanında yapılıyor. Sonra 54. hükümet döneminde de merhum Erbakan döneminde temaslarda bulunluyor. Ancak 28 Şubat süreci nedeniyle akamete uğruyor. Daha sonraki 56 ve 57. hükümetler döneminde de İmralı ile temas edilmiş ve terörü sonlandırmak için görüşmeler yapılmıştır. Bugün bizi kıyasıya eleştiren MHP lideri o dönem iktidardadır ve yanında da CHP'nin yavrusu DSP vardır.


Şu anda bize ağza alınmayacak hakaretler eden Bahçeli ve arkadaşları, 1999'da yapılann görüşmeler nedeniyle aslında bize değil kendilerine hakaret etmektedirler. Açıkça soruyorum. Hükümet ortağı olduğundönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı. Bu ihanet midir, bölücülük müdür. Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli'ye soruyoruyum... Biz pazarlık yapmıyoruz, siz o dönem neyin pazarlığını yaptınız? Eğer Bahçeli, iktidar ortağı olduğu dönemde İmralı ile yapılan görüşmelerden haberdar değilse o daha da vahimdir. Biz görüşmedik, devletin kurumları görüştü diyen Bahçeli'ye soruyorum. 99'da Genelkurmay mı size bağlıydı, yoksa siz mi Genelkurmay'a bağlıydınız? Jandarma mı size bağlıydı, siz mi Jandarma'ya bağlıydınız? MİT mi size bağlıydı, siz mi MİT'e bağlıydınız?


O dönem İmralı ile yapılann görüşmelerin ardından, İmralı örgüte çağrı yaparak Demokratik Cumhuriyet vs. diyor ve teröristlerin ülke dışna çıkmasını söylüyor. Ama birileri 500 teröristi öldürüyor ve çekilme süreci sabote ediliyor. Ve terör örgütü için yeterli adımlar atılmıyor, örgütünn yeniden toparlanması için MHP'nin içinde olduğu hükümet imkan tanıyor.


2002 yılında terör örgütü mensupları 20 yıl boyunca kullanılann yollardan ülkeye yeniden giriş yapıyorlar. 2004'te yeniden eylemlere başlıyorlar. Ah benim sevgili vatandaşlarım. Kan kusuyoruz ama kızılcık şerbeti içiyoruz. Sırf bu kardeşlik bozulmasın diye bazı karanlık noktaları şimdilik içimize attık. İşin içinde iş var, karanlık noktalar var. Yoksul çocukları ölürken malsef birileri kan sattılar.


Bu ülkede terör hiçbir zaman sadece terör olmadı. Millete bugüne kadar hep terörün kanlı yüzünü gösterdiler ve terör üzerinden siyasete yön vermek istediler. Bugün biz de aziz milletimiz de artık buna dur diyoruz. Terörle amansız şekilde mücadele edeceğiz ama şimdi bundan sonrasının yol haritası çizildi ve bu süreç başladı. Artık terörü doğurann sebepleri de konuşacağız.