AK Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Sema Yurtbilir Yavuz

“Mühim Olan Liyakat”

NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Av. Sema Yurtbilir Yavuz, AK Partinin bu dönemde kadın milletvekili adaylarına listelerde daha fazla yer ayıracağına inandığını belirtirken, mühim olanın liyakat olduğuna dikkat çekti.

Gazeteci Ali Çamur’un hazırlayıp sunduğu Programda AK Parti’den aday adaylığı sürecine değinen Sema Yurtbilir Yavuz, aday adaylığının ailesi, yakınları ve tanıdıkları arasında oldukça olumlu karşılandığını, Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulunmuş olan AK Parti’den aday adaylığı sürecinin ardından aday gösterilmesi durumunda yeni dönemde yeni anayasa çalışmalarına ciddi katkılarda bulunabileceğini söyledi.

Aday gösterilmemesi durumunda kendisinin yine memlekete hizmet etmeye devam edeceğini de söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Av. Sema Yurtbilir Yavuz, “Aday adaylığımı açıkladıktan sonra aslında yakınlarımdan çok daha iyi intibalar aldım. Aslında ben daha öncede Nevşehir’e hizmet ediyordum. Avukat olmam nedeniyle mesleğimin avantajlarını da kullanarak halkımızın hizmetinde oldum. Özellikle dezavantajlı kesim olarak adlandırdığımız kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik büyük ilgim var. İnsan hakları üzerine çalışmalarda bulundum. Beni tanıyanlar ve bu çalışmaların içerisinde bulunduğumu bilenler benim siyasete atılmamı çok olumlu karşıladılar. Aslında siyasette de çok güzel şeyler yapabileceğimi biliyorlardı. AK Parti bu ülkeye çok şey katmış ve önemli hizmetler yapmış bir parti. Böyle bir partinin içerisinde yer almak, görev alabilmekte beni heyecanlandırıyor. AK Partinin yeni Türkiye vurgusu beni heyecanlandırıyor. Biliyorsunuz yeni dönemde AK Parti’nin yeni anayasa yapma vurgusu var. Bu konuda özellikle insan hakları konusunda çalışmalarda bulunan bir hukukçu olarak önemli düşüncelerim var. Bu yüzden yeni anayasa sürecinde eğer meclis içerisinde yer alabilirsem önemli katkılarda bulunacağımı düşünüyorum sürece. Haziran seçimlerinde AK Parti olarak hedeflediğimiz Vekil sayısına ulaşabilirsek çok daha özgürlükçü bir anaya hazırlayacağımızı düşünüyorum ve buna inanıyorum. Ben bu dönem Başbakanımızın yolunu açtığı bayan adaylara daha fazla yer verilmesi konusunda Partimizin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Genel Merkezimizde buna önem veriyor. AK Parti Türkiye’de bayan nüfusuna en çok önem veren parti. Mühim olan liyakattir. Kimin bu makama layık olduğudur. Emanetler ehline teslim edilmeli. Ben partimin Nevşehir’de de ehline teslim edeceğine inanıyorum bu görevi. Kadın ya da erkek olmuş önemli değil. Ancak kadınlarımızın toplumumuzdaki dezavantajlı durumunu göz önüne aldığımızda kadınlarımıza mecliste daha fazla koltuk ayrılmasını istiyorum. Aday gösterilmemem durumunda bizim için her şey bitmiş olmayacak. Ben memleketime hizmet etmeye başka şekillerde devam edeceğim” açıklamalarında bulundu.