AK Parti Aday Adaylarını ne kadar tanıyoruz. İşte merak ettiğiniz aday adaylarını FİB Haber Merkezi olarak sizler için araştırdık.
AK Parti Aday Adaylarını ne kadar tanıyoruz. İşte merak ettiğiniz aday adaylarını sizler için araştırdık.

AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için 55 isim müracaat etti. AK Parti tarafından yapılan temayül yoklamasına katılan 48 Aday Adayını ne kadar tanıyorsunuz. İşte tüm bu soruların yanıtını bulacağınız haberimizde aday adaylarının neler yaptığını sizler için derledik.


AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MAHMUT ULUER

21 Eylül 1989 tarihinde Nevşehir’de doğdu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başladığı eğitim hayatına Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulu ve Altınyıldız Koleji'nde devam ederek 2006 yılında mezun oldu. Aynı yıl T.C. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak burada lisans öğrenimine başladı, 2012 yılında mezun oldu. Avukatlık Stajını Nevşehir’de tamamladı ve Nevşehir Barosu’na kayıtlı Avukat oldu. Okan Üniversitesi MBA Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. 2006 ve 2007 yıllarında Londra'da yabancı dil eğitimi aldı. İngiltere, İspanya, Rusya ve Türkiye’de eğitim alarak 2007 yılında Hususi, 2008 yılında da Ticari Pilot oldu. 2009 yılında Öğretmen Pilot oldu. Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Anatolian Balloons ve Discovery Balloons turistik balon işletmelerinde Uçuş İşletme ve Eğitim Müdürü, Başpilot ve akabinde Genel Müdür olarak ticari hayatını sürdürdü. 2010 yılında Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'ne üye oldu. 2010 yılında Kapadokya TV Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2011 yılında T.C. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kontrol Pilotu oldu. Çok sayıda pilot yetiştirdi ve yabancı pilotların Türkiye’de uçuş yapabilmeleri için gerekli kontrol ve eğitim görevlerini Genel Müdürlük adına yerine getirdi. 2011 yılında Uluslararası Bağımsız Gözlemci oldu. Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Seçimlerinde görev alarak seçim sandıklarını ve seçim kurullarını denetledi. 2013 yılında Demokratik ve Sosyalist Sri Lanka Cumhuriyeti İç Anadolu Bölgesi (Nevşehir) Fahri Başkonsolosu olarak atandı. 6 Eylül 2013 tarihinde AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevinde başladı. Ocak 2014'te AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Komisyonu Üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Askerlik hizmeti için ara verdiği bu görevini 11 Ağustos 2014 tarihine kadar başarıyla yürüttü. MÜSİAD Nevşehir şubesinin kuruluşunda aktif görev alarak Kurucu Üye oldu. Genç Birlik Nevşehir şubesi kurucu üyesi oldu. Fahri Konsolosluk görevi dolayısıyla muaf (yapmış sayılır) olmasına rağmen gönüllü olarak yerine getirmek istediği istediği askerlik görevini, yavru vatan Kıbrıs'ta konuşlu 14. Zırhlı Tugay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kısa Dönem Er olarak başarıyla yerine getirdi. Evli ve bir kız babasıdır.


AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NURCAN ATEŞOK DEVECİ
AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Nurcan Ateşok Deveci 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde aday adaylığını açıkladı.
 İşte kendi anlatımıyla Nurcan Ateşok Deveci;
Nevşehir Göre’li harfız Tahir’in torunu, Tahir ile Gülüzar Ateşok’un kızı olarak, babamın memuriyeti dolayısıyla Burdur’da dünyaya geldim. İlk ve ortaöğretimi İzmit, Siirt ve Ankara’da tamamladım. Gazi Üniversitesi Mesliki Eğitim Fakültesi Lisans, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Ölçme Değerlendirme Ana Bilim Dalında, Yüksek Lisans Eğitimimi tamamlayıp, Doktora Derecemi, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme- Psikometri Ana Bilim Dalında aldım. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalında da doktora derslerini tamamladım.
* Türkiye Birincisi olarak 1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığında göreve başladım. Aynı yıllarda ortaokul 6-7-8., sınıflara iş eğitim kitabı yazdım. Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesinde eğitim uzmanı olarak Bakanlığın politikalarının belirlenmesine dayanak olan büyük kısmı Dünya Bankası ve UNCEF destekli çok sayıda araştırma, inceleme çalışmalarında bulunup, yurtiçi ve yurtdışı kongre, çalıştay, kurs ve seminerlere katılıp, öğretim görevlisi olarak görev aldım. İlköğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğüm süresinde, İlk ve orta öğretime yönelik temel derslerde öğrenci, öğretmen ve çalışma kitapları olmak üzere yaklaşık 70 kitabın ölçme ve değerlendirme bölümlerini yazıp, dönemim bakanlık politikalarına yön veren araştırmalar yürüttüm. 2011 yılında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup başkanı olarak atandım. Bu görevimde ülke genelinde ilk en büyük sınav organizasyonu ve uygulamalarını yürüttüm. Bunlardan bazıları, kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği, işyeri hekimliği, iş güvenliği, hafızlık, imamlık, SBS, Motorlu Taşıtlar, Açık ortaokul - Lise ve Uluslararası PISA-TIMSS sınavlarıdır. İlk e-sınav uygulamasını başlattık. Kıbrıs’ta ve TIKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) ile Yemen’de Ulusal Sınav Merkezi kurma çalışmalarına katıldım. Yemen Hükümeti ile Türkiye arasında TIKA koordinatörlüğünde eğitimde deneyim paylaşımları görüşmelerinde Yemen’de görev aldım. Avrupa Birliği, Ulusal Ajansta 10 yıl Comenious ve Erasmus Plus projelerinde dış uzmanlık yaptım. 2014-2018 Onuncu Kalkınma Planı ‘Eğitim Sistemlerinin Kalitesinin Artırılması’ Özel İstisas Komisyon Üyesi, Fatih Projesi Yürütme Kurulunda üyeliğinde bulundum. IEA’da (Uluslararası Eğitim Başarıları) iki yıl ve 53. IEA Genel Kurulunda ( Tayland), Türkiye Ulusal Koordinatörü, IEA- TIMSS (Uluslararası Eğitim Araştırmaları, Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması), 8. - 9. Ulusal Araştırma Koordinatörleri toplantısına(Singapur, Hamburg), Ulusal Araştırma Koordinatörü, olarak katıldım. OECD PISA(Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı-Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programına (Estonya), 33. Yönetim Kurulu Toplantısına, Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, olarak katıldım.
Sanat müziği ve ney dinlemeyi, kitap okumayı, yağlı boya resim yapmayı, doğada fotoğraf çekmeyi seviyorum. Evli ve bir evladım olup, iyi derecede İngilizce bilmekteyim.
 
 
 
AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YAVUZ YAPAR
AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yavuz Yapar 1961 yılında Nevşehir’de doğdu.
İşte AK Parti Aday Adayı Yavuz Yapar’ın kendi ağzından öz geçmişi;
İlk, orta ve lise öğrenimimi Nevşehir’de tamamladım. 1982 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Amasya MYO Elektrik bölümünden, 1989 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliğinden mezun oldum.
27.01.1983 yılında Kayseri PTT Başmüdürlüğünde göreve başladım. Görevde iken 05.07.1984–05.01.1986 tarihleri arasında askerlik görevimi tamamladım.1983-1990 yıllarında Kayseri PTT Başmüdürlüğünde tekniker ve mühendis olarak görev yaptım.
25.07.1990 tarihinde Nevşehir PTT Başmüdürlüğüne mühendis olarak naklen tayin oldum. Nevşehir PTT Baş Müdürlüğü ve 1995 yılında yapılanma sonucu kurulan Türk Telekom Baş Müdürlüğünde; mühendis, Telekom Müdür Yardımcısı, Telekom Müdürü, Başmüdür yardımcısı görevlerinde bulundum.
 
26.06.2000 tarihinde Uşak iline İl Telekom Müdürü olarak atandım. 2000–2004 yılları arasında Uşak ilinde, 2004 yılında Gümüşhane ilinde İl Telekom müdürü olarak görev yaptım.
 
04.08.2005 tarihinde Uşak il Telekom Müdürü iken Nevşehir iline İl Telekom Müdürü olarak naklen atandım, Türk Telekom AŞ’nin özelleşmesi sonrasında 14.02.2006 tarihinde yeniden Nevşehir İl Telekom Müdürlüğüne İl Müdürü olarak atandım. Halen bu görevimi sürdürmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
 

 
AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MEHMET KARAASLAN
1978 yılında Nevşehir’in Uçhisar beldesinde dünyaya geldi.Uçhisar ilköğretim okulu ve Nevşehir İmam hatip Lisesinde eğitim gördükten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Lisan eğitimini tamamlamıştır. 1999 yılında Nevşehir Özel Bir Dershanede çalışmaya başlamış ve bu kurumda dört yıl Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği görevini yürütmüştür.
2004 yılında Erciyes Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimini “Hacıbektaş Folkloru” adlı monografi ile tamamlayan Karaaslan, Nevşehir’de göreve başlayarak Van ve Diyarbakır gibi doğu ve güneydoğu illerinde Milli eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli ilköğretim okulu ve liselerde görev yapmıştır.
2012 yılında Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesine Yrd. Doç. Dr. Olarak ataması yapılan Mehmet Karaaslan; Arap ve Türk Halk Anlatılarındaki Motiflerin Karşılaştırmalı İncelenmesi ve Her İki Kültüre Ait Folklor Ürünlerinde Din Algısı adlı araştırma projesi ile 2013 -2014 yılları arasında bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Indiana eyaletinde İndiana Üniversitesinde Yüksek Öğretim Kurumu bursuyla araştırmacı olarak çalışmıştır. Karaaslan evli üç çocuk babası.

NOT: Aday Adayları hakkında her gün sizlere bu köşede tanıtımlarımıza ekleme yapacağız.


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.