Varlıklarıyla güç bulduğumuz, yaşam boyu yol göstericimiz olan, hayatımızın en değerli varlıkları, baş tacımız annelerimizin hakkı hiçbir zaman ödenemez. Onları hayatımızın sadece bir günü değil, dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren, hatırlamalıyız. Sundukları karşılıksız sevgi ve şefkat, bizleri topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için sarf ettikleri çaba, dünyada yeri doldurulmayacak en önemli fedakârlık örneklerindendir. Bize merhamet ve iyilik duygularını kazandıran annelerimize minnettarız. 
                    

Toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, bir ailenin temelini de anneler oluşturur. Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın, dünya sorunlarına duyarlı, insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş, kişiler olarak yetişmelerini sağlamak öncelikle annelerimizin sorumluluğundadır.

 Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisine muhatap olma şerefine mazhar olan annelere olan gönül borcu ödenemez. Ömrünü çocuklarına adayan, fedakâr, cefakâr annelerimizin anneler gününü kutluyor, annelerimizin kıymetini her gün bilinmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum. En güzel anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da hissettirmektir. Yaşama geldiğimiz ilk günden başlayarak yaşamımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz o elleri öpülesi siz annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.