Ak Parti Genel Merkezi tarafından Nevşehir il başkanlığına atanan Mehmet Ali Tanrıver, görevine başladı.
Tanrıver, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, eski il başkanı Kazım Sunar ve yönetimine teşekkür etti.

Hizmet yarışında bayrağı kendilerinin devraldığını ifade eden Tanrıver, şöyle devam etti: 

"İlk olarak il yönetimini oluşturacağız. Fikir üreten, yenilikçi, genç ve dinamik bir il yönetimi oluşturmak istiyoruz. Bir hafta içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Devamında ise Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve hemen ardından genel seçimlerimiz var. İlk hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyla galip çıkmak. Yeni yönetim olarak birleştirici olacağız, gönül kırgınlıklarını ortadan kaldıracağız." 

Milletvekili Ebubekir Gizligider ise il başkanlığı atama sürecinin parti ilkelerine yakışır bir şekilde geçtiğini vurguladı. 

Gizligider, "Teşkilattan çıkmış bir isim il başkanı oldu. 3 milletvekili ve belediye başkanları, teşkilat mensupları olarak başkanımızın yanındayız. Genel merkezimiz tarafından çağrılan ve adaylık konusunda istişarelerde bulunulan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Birbirini rakip olarak değil son derece centilmence bir süreç yaşandı. Bu birlikteliği başarıya çevirmeye devam edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Milletvekili Murat Göktürk de "Önemli bir kan değişimi oldu. İl başkanımız ve yönetimi faydalı ve iyi hizmetler yapacaktır. Bu süreç herkese örnek olacak bir şekilde yaşandı. Bu davanın bayrağını ben de taşıyabilirim diyen insanların bir araya geldiği bir ortam yaşandı. Bu Nevşehir'imiz için önemli. Nevşehir özlediği tabloyu sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ahmet Erdal Feralan da "Biz hepimiz bulunduğumuz yerlerin imtiyaz değil hizmet makamları olduğunu biliyoruz. Başkanımızın da başbakanımızdan aldığı görev ağır bir görev. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Yerel seçimler hepimiz için büyük bir öneme sahipti ama o bitiyor yenisi başlıyor. Hep beraber omuz omuza olacağız" şeklinde konuştu.