Nevşehir’de 2014 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevine gelen Tanrıver, Cumhurbaşkanı ve Başbakana teşekkür ederek yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, adaylığı ile ilgili kararını Nevşehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Tanrıver, bu kararın herhangi bir olumsuzluk sonucu değil parti merkezi ile yapılan uzun soluklu istişareler sonucu alındığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre, 2014 Yılı Haziran ayında AK Parti genel merkezi tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına atanan Av. Mehmet Ali Tanrıver'in düzenlenecek basın açıklamasıyla yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlığı görevi için "Tamam" dedi.

Nevşehir’de 2014 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevine gelen Tanrıver, Cumhurbaşkanı ve Başbakana teşekkür ederek yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Tanrıver, yeni gelen kişi devir alana kadar görevde olacak.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver'in İl binasında düzenlediği basın toplantısına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, Kadın Kolları Başkanı ve teşkilat üyeleri katıldı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, adaylığı ile ilgili kararını Nevşehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Tanrıver, bu kararın herhangi bir olumsuzluk sonucu değil parti merkezi ile yapılan uzun soluklu istişareler sonucu alındığını söyledi.

Tanrıver, şöyle dedi:  "AK Parti 6. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına aday olmayacağım, Nevşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Başkan Vekili olarak görevime devam edeceğim dedi.

Tanrıver açıklamasında şunları ifade etti;

"6.OLAĞAN İL KONGRESİNDE İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYACAĞIM, NEVŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ VE BELEDİYE MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLARAK GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM"

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis üyesi olarak seçilmem sonrasında 12 Haziran 2014 tarihinde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eliyle Ak Parti Nevşehir İl Başkanı olarak 1.188 gündür görev yapmaktayım. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve teşkilatımız ile yapılan istişarelerimiz sonucunda parti içerisinde görev yapan ana kademe başkanlıkları ve yönetimlerinde çift görevlerin (örnek-Belediye Meclis Üyesi-İl Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi- İlçe Başkanı vb) verilemeyecek olması nedeniyle 6.Olağan İl Kongresinde Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığına aday olmamaya karar vermiş bulunmaktayım. Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Başkan vekili olarak partimdeki görevime devam edeceğim.
Genel Merkez Teşkilat Başkalığımızca yapılacak il başkanı temayül çalışması, sonrasında aday belirleme süreci ve İl Başkanlığına yapılacak atamaya kadar görevimin başındayım. Ataması gerçekleşecek il başkanı arkadaşımıza devir teslimi yapacağım
2012 yılından beridir partimde görev yapmaktayım. Ak Parti İl başkanlığı görevinden öncede Gençlik Kolları Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği Seçim İşleri Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştim. İl Başkanlığı görevinde 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel seçimleri, 16 Nisan 2017 Halkoylaması seçimlerinde partimin başarısını artırmaya teşkilatımla birlikte çalıştık. Silahlı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz ihanet kalkışmasında teşkilatımın başında görev yaparak onurlu ve şerefli bir duruş sergiledik. Bu zor süreçleri teşkilatımız ile birlikte göğüsledik. Uzun soluklu medeniyet mücadelemizin bu sürecinde AK Parti İl Başkanlığı görevini büyük bir onur ve gurur ile taşımaya çalıştım. Neticede tüm bu görevler birer nöbettir. Günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana, hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç yoktur. Kendini bu büyük ailenin bir mensubu olarak gören herkes partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir
Göreve geldiğimde Nevşehir teşkilatımız 81 il teşkilat sıralamasında 60. sıralarda iken şimdi ise Nevşehir Teşkilatının ilk 7 il arasında yer aldığını görüyoruz. Üye sayımızda Nevşehir Genelinde %35,63 artış sağlayarak 37.647 üye sayımıza ulaşmış bulunmaktayız. Bu çalışma başaralı il yönetimi, ilçe yönetimleri, gençlik kolları, kadın kolları yönetimleri, belde yönetimleri, mahalle yönetimleri ile olmuştur.
Bu emaneti tarafıma 12 Haziran 2014 tarihinde tevdi eden Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışmalarımızda destek olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma, Teşkilat Başkanımız Sayın Mustafa Ataş’a, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider'e, 23. ve 24. Dönem Milletvekilimiz Erdal Feralan'a, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e, Valimiz İlhami Aktaş'a, Kadın kolları Başkanımız Nihal Kutlar'a, Gençlik Kolları Başkanımız Mustafa Rauf Yanar'a, temsil ettikleri ilçeleri için en iyisi olsun isteyen fedakar ve cefakar ilçe başkanlarım Salih Açıkgöz, Ahmet Fatih Kesal, Ramazan Gül, Halil Aksüt, Kürşat Koç, Yusuf Koçak, Fatih Aral ve Aynur Asiltürk'e, bulundukları belediyeler için daha fazla nasıl hizmet ederim diyen tüm belediye başkanlarıma, değer verdiğimiz belde başkanlarıma, kıymetli mahalle başkanlarıma, değerli Belediye meclis üyelerimize, köyler için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Genel meclis üyelerimize, milletvekillerimizin değerli danışmanları Ferhat Göktürk, Ali Kemikkıran, Mehmet Gösterişli, Metin Sakınç, Yasin Güneş, Ali Dolaşmaz ve teşkilatımızın her kademesindeki fedakar yöneticilerine ve hassaten 39 aydır beni yalnız bırakmayan, bu süreçte neredeyse ailemden daha fazla birlikte zaman geçirdiğim il yönetim kurulu üyelerime ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.
Görev yaptığım süreçte partimize ve şahsıma sürekli destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, partide benimle birlikte mesai yapan çalışma arkadaşlarıma, yaşanan süreçlerin sürekli takipçisi olan tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve aileme de çok teşekkür ediyorum
Ve son bir teşekkürü de Nevşehir'li hemşehrilerime yapmak istiyorum. Partimize ve vatanına sahip çıkarak bizlere her platformda destek veren aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte partimizin neferi ve Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Meclis Başkan Vekili olarak şehrimiz için aynı tempoyla ve azimle çalışmaya devam edeceğimi ve partimizin vereceği her türlü emrinde yanında olacağımı belirtmek isterim.

İl Başkanı Tanrıver'in Basın açıklamasına ilişkin videoyu haberimizde ve FİB Haber TV'den izleyebilirsiniz.




Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir?


1983 yılında Ürgüpte doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehirde tamamladı. 

2001 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini kazanarak 2005 yılında mezun oldu. Evli Adem Alper ve Ali Kerem isminde iki çocuğu var. AK Partide 2011 yılında il gençlik kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, 

2012 yılında İl Yürütme Kurulu üyesi ve Seçim İşleri Başkanı olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar görev yaptı. 

2014 yerel seçimlerde Nevşehir İl Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. Halen Nevşehir İl Belediye Meclis 1. Başkan Vekili olarak görev yapmakta.