Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapılan 'Temayül Yoklaması'nda, Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçe belediye başkanlığı adaylığı için 2 bin 500 partili, sandıklarda oy kullandı. Kayseri'deki Temayül Yoklaması'na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur katıldı. Uğur, yaptığı açıklamada, ''Yerel seçimlerle ilgili AK Parti olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün Büyükşehir Belediyesi olan 16 ilimizde temayül yoklamamız var. Bugün Kayseri’de de temayül yoklamamızı gerçekleştireceğiz. Bütün teşkilatlarımızın belediye başkanları ile ilgili görüşlerini alacağız. Bunlar tabi yalnız temayül ile olmuyor. Bunun yanında yapılan anketler, genel merkezin çalışmaları hepsi birleştirilecek ve en kısa zamanda belediye başkanlarımızı belirleyeceğiz. Tabi AK Parti 3 genel, 2 yerel seçim geçirdi. Tabi bu üçüncü yerel seçimimiz olacak. Bir tecrübemiz var ve biz her seçimlerde başarılı çıktık. İnşallah bu seçimde de en iyi adayları belirleyip yola devam edeceğiz'' diye konuştu.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de, “Teşkilatların nabzını ölçmek için, ne istediğini öğrenmek için yapılan bir faaliyet. Bugün Kayseri’de temayül yoklamalarına başlıyoruz. İnşallah 30 Mart seçimlerinin belki de teşkilatlarımız açısından en önemli günündeyiz. Çünkü teşkilatlarımız bugün neler düşündüğünü bir anlamda mesaj olarak verecekler'' ifadelerini kullandı.
Temayül Yoklaması'nda partililerin, mevcut belediye başkanları hakkındaki görüşleri, belediye hizmetleri hakkındaki görüşleri, belediye başkanının teşkilat ile ilgili ilişkileri hakkındaki görüşleri soruldu.