AK Parti Ürgüp İlçe Teşkilatı tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Bayramın 4. günü 10:30 ile 12:30 saatleri arasında düzenlenen bayramlaşma törenine başta milletvekilleri Murat Göktürk ile Ebubekir Gizligider, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile çok sayıda partili ile ilçe teşkilatından görevliler katıldı.

Yoğun geçen bayramlaşma töreninin başlıca gündem maddesi yaklaşan yerel seçim oldu. Bayram tatilinin ardından hareketlenmesi beklenen Ürgüp yerel siyasetinde en fazla aday adayına kapılarını aralayacak olan Ak Partide bayramlaşmaya gelenler arasında  önümüzdeki günlerde başvurularını yapması beklenen 4 isim bulunuyordu.

Bunlar mevcut Belediye Başkanı Fahri Yıldız, geçtiğimiz günlerde aday adaylığı başvurusunu yapan Hasan Albayrak, Eczacı Mehmet Aktürk ve Ömer Nair bayramlaşmaya gelenler arasındaydı. İlçede durum böyle iken, Ürgüp’ün beldeleri arasında da seçime girecek tek kasaba olarak kalan Ortahisar’da da Mevcut Belediye Başkanı ile aday adaylığı konuşulan bir diğer isim Mustafa Ateş’te bayramlaşmaya gelenler arasındaydı.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Koçak, yapılacak temayüller, anketler, halk oylamaları neticesinde adayın belirleneceğini belirttiği açıklamasında, bu süreçte özellikle adayın belirlenmesi ile aday gösterilmeyen kişilerin partinin geleceği açısından el ele çalışmalara devam edeceğine olan inancını ifade ederek tüm aday adaylarına başarılar diledi.

Milletvekili Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’de bu konunun önemine dikkat çekerek, Ürgüp’te el ele her seçimde oyunu arttıran Ak Partinin bu seçimde de en uygun adaya karar vereceğini ve belirlenen adayla da Belediye seçimlerinin el birliğiyle kazanılacağını ifade ettiler.