NEVŞEHİR(MHA) 01 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler öncesinde siyasi partileri oldukça telaşlı günler bekliyor. CHP ve MHP’ de listelerin büyük bir oranda değişmeyeceği belirtilirken, AK Parti’de aday listesinin değişip değişmeyeceğini sadece Vatandaş değil aday adayları da büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

7 Haziran seçimlerinde 55 Milletvekili aday adayı sayısına ulaşan AK Parti’de bu sayının yeniden o seviyeye ulaşıp ulaşmayacağı da muallakta. Zira 7 Haziran seçimlerinde belirlenen aday listesinden rahatsız olan birçok aday adayının gerek adayların belirlenme kriterleri, gerekse parti genel merkezi yöneticilerinden aldıkları onca söze rağmen kendilerinin listeye girememesi karşısında yeniden aday adayı olmakta çekimser oldukları gözleniyor.

31 Ağustos 2015 Pazartesi gününden itibaren daha da yoğunlaşacak olan seçim trafiğinde önceki seçime nazaran daha hızlı bir şekilde belirlenmesi beklenen adayların içerisinde kimlerin olacağını büyük bir sabırsızlık içerisinde bekleyen AK Partili seçmenlerde Partinin bu erken seçimde nasıl bir yol izleyeceğini sorguluyor.

Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider isimlerinden üçünün ya da hangilerinin yeniden aday listesine alınıp alınmayacağını çok değil önümüzdeki 15 ya da 30 gün gösterecek.

Nevşehir Devlet Hastanesi Yöneticilerinden Hüseyin Varır’ın istifa edip aday adayı olması ile birlikte yeniden başlayan aday adaylığı sürecinde AK Partinin yeniden 55 aday adayı sayısına ulaşıp ulaşmayacağını önümüzdeki bir iki haftalık süreç ortaya çıkaracak.