AK Parti’de Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinden sonra bu kez, belediye meclis üyelerinin belirlenmesi için başlatılan süreç hızlandırıldı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Kazım Sunar,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ilçe Başkan Adayları birlikte AK Parti Genel Merkez’de meclis adayları için kurulan Komisyona katılmak üzere Ankara’ya gittikleri öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in başkanlık ettiği komisyonda belirlenecek adayların ne zaman duyurulacağı ise bilinmiyor.

Önceki gün AK Parti Nevşehir İlçe Belediye Başkan adayları Ankara’ya çağrıldı.Bugün AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıda belediye meclis üyesi adayları masaya yatırıldı.

Her belediye başkan adayı belirlediği encümen aday listesini taslak halinde Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin’e sundu.

30 Martta yapılacak mahalli seçimlere günler kaldı. Belediye başkan adayları tam olarak kampanya başlatmasa da saha çalışmalarını sürdürüyor.

Mahalli seçimlerde belediye başkan adayları kadar encümen yani belediye meclis üyeleri de oldukça önemli. Her belediye başkan adayı, aday olduğu ilçede meclis üyeliği için elbette ki, önemli ölçüde oy potansiyeline sahip, halkın sempati duyabileceği ve encümenlik görevinde başarılı olabileceğine inandığı isimlere yer verecek.

AK Parti Genel Merkezi, belediye başkan aday belirleme sürecinin ardından bu kez belediye meclis üyeleri için kolları sıvadı. Genel merkezde genel başkan yardımcıları başkanlığında ayrı ayrı komisyonlar kuruldu. 81 İl’de il ve ilçe belediye başkan adayları genel merkeze çağrıldı.

Önceki gün de Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver ile 7 İlçe belediye başkan adayı genel merkeze çağrıldı. Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin başkanlığında toplantı yapıldı. Uzun süren toplantıda belediye meclis üye adayları masaya yatırıldı. Her belediye başkan adayı kendi encümen listesini sundu. Listeler üzerine istişare yapıldı. Taslak halinde genel merkeze sunulan encümen listesinin değişip değişmeyeceği şuan için bilinmiyor. Pazartesi günü onaylanacağı beklenen liste merakla bekleniliyor.

 Seçime girecek siyasi partilerin il genel meclisi ve belediye meclisi aday listelerini teslim etmeleri için 18 Şubat 2014 son gün.