AK Parti de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği genel kurullar Nevşehir’de başlıyor.

AK Parti yönetimi, bayram tatilinin ardından olağan kongre süreciyle birlikte ilçe kongrelerini başlatacak. İlçe kongrelerinin ardından il kongreleri de en geç yıl sonuna kadar tamamlanacak. AK Parti’nin olağan kongresinin en geç 12 Eylül 2018 tarihinde yapılması gerekiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, olağan kongrenin tarihini 6 ay öne çekerek gelecek yılını ilkbahar aylarında yapabileceği konuşuluyor.

Hükümet ve parti yetkilileri, genel seçimin 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacağını belirtmesine karşın bir erken seçim olasılığına karşı olağan kongrenin seçim süreciyle çakışmamasının önemli olacağına dikkat çekiliyor.

İlçe ve il kongrelerinde, teşkilatların özellikle 16 Nisan’da yapılan referandumdaki performansı, illerin başarı oranları dikkate alınarak önemli değişiklikler olacağı kaydediliyor. AK Parti Genel Merkezi’nde, konuyla ilgili olarak ayrıntılı bir çalışma yapılıyor. İl ve ilçe yönetimleriyle ilgili FETÖ bağlantısı olup olmadığına ilişkin de inceleme yapılıyor.


Edinilen bilgiye göre; Temmuz ayı sonundan itibaren Kasım ayına kadar ilçe kongreleri yapılacak. Söz konusu ilçe kongrelerinde mevcut yönetimlerin ve başkanların yeniden aday olup olmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Öte yandan ilçe kongreleri için gerekli hazırlıklarını tamamlama aşamasında olan AK Parti Nevşehir İl Teşkilatında kongrelere birden fazla adayla girilmemesi düşüncesinin hakim olduğu gözleniyor.

Kasım ayında ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından ise Aralık – Ocak aylarında ise il kongresi yapılacak. Mevcut il başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in aday olup olmaması konusunda Parti genel merkezinin kararının etkili olacağı belirtiliyor.