7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem milletvekili genel seçimlerinde, Kayseri’de AK Parti’yi temsil edecek milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları kapsamında çeşitli STK ve vakıflar nezdinde temayül yoklaması yapılacak.
Yapılacak temayül hakkında açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti’nin milletvekili adaylarını belirleme çalışmalarının halen devam ettiğini belirterek, “Bu çalışmalara ciddi anlamda katkı sağlayıp yön vereceğini düşündüğümüz ilimizdeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve vakıfların yönetim kurullarında görev alanların bu sürece dâhil edilmesi konusunda, Genel Merkezimiz tarafından karar alınmıştır. Bu karar kapsamında ilimizde vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri sivil toplum kuruluşlarındaki yönetim kurullarının 23 Mart 2015 Pazartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde (Fuar Alanı) Saat 09:00’dan akşam 17:00’a kadar oy verme işlemi yapılacaktır.
İlimiz STK yönetim kurulları tarafından yapılacak oylamada ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini belirleyecek oy pusulalarının en fazla 9 (dokuz) milletvekili sayısınca oluşturulması esasına göre oylama yapılacak ve buna ilişkin sandık kurulacaktır. İlimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, vakıf ve derneklerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.