AK PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA SUÇ DUYURUSU

AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "milletin anasını belleyenlerin adayı" sözleri nedeniyle dava açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "milletin anasını belleyenlerin adayı" sözleri nedeniyle AK Parti Nevşehir İl ve Merkez İlçe Teşkilatı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Sabah saatlerinde Nevşehir Adliyesi önüne gelen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve yönetim kurulu üyeleri suç duyurusunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan milletin ve teşkilatımızın adayıdır” dedi.

Anaların Türk toplumunda farklı bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Tanrıver; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan milletin adayı değil, olsa olsa milletin anasını belleyenlerin adayıdır.” Şeklinde hakaretleri basın yayın organları aracılığıyla gerçekleştirmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan bağış desteği istediği, kendilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu için böyle bir destek isteyip istemeyecekleri yönündeki sorulan soruya, “Erdoğan bu desteği niye istiyor? Sıfırlayamadığı dolarları, Euroları, liraları var. Milletin anasını belleyen iş adamları var. Onlarla beraber yola çıktı. ‘Erdoğan Milletin adayı değil, olsa olsa milletin anasını belleyenlerin adayı demek lazım” şeklinde cevap vermiştir. Bu açıklamalar Türk toplumunda ve Ak parti teşkilatında büyük bir tepkiyle kınanmıştır.  Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan milletin ve teşkilatımızın adayıdır. Türk anası kutsaldır. Türk toplumunda anaların yeri farklı olup dünyada ana ismiyle anılan bir tek vatan ise Anadolu’dur. Annelerimize verdiğimiz değer ile şüphelinin verdiği değer ortadadır. Kutsal değerlerimiz olan annelerimize bu şekilde yapılan hakaret ve söylemler nedeniyle şüpheliden TCK’nın ilgili hükümleri nedeniyle şikayetçi olma zorunluluğu doğmuştur” diye konuştu.

Tanrıver, suç duyurusunun sonucuna göre tazminat davası açabileceklerini de sözlerine ekledi.