AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİCİLERİ İFTARDA BİRARAYA GELDİ

AK Parti’nin göreve getirilen yeni İl Yönetim Kurulu üyeleri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver başkanlığında oluşturulan 40 kişilik yönetim kurulu üyeleri, Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider’in yanı sıra, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de hazır bulunduğu iftar yemeğinde ilk kez bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Ali Tanrıver,  oluşturulan 40 kişilik yeni yönetim kurulu üyeleri ile  Nevşehir Konağı’nda düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi ve yeni yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı.

Nevşehir Konağı’nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Tanrıver, AK Parti’yi Nevşehir’de daha başarılı kılabilmek için var güçleri ile çalışacaklarını dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, konuşmasında  geçmişte görev alan tüm yöneticilere teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de başarılı çalışmaların devamı temennisinde bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise yaptığı konuşmada, bu milletin önündeki vesayetçi anlayışın sona erdirilmesi anlamında 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminin büyük bir önem taşıdığını aktardı. Göktürk şöyle konuştu; “ 2013 yılı içerisinde yaşanılan manzarayı yeniden yaşatmamak için durmak yol yola devam diyerek çalıştık ve sizlerde bu göreve talip oldunuz. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın, Allah hayırlı işler yapmaya hep birlikte nasip etsin.  Üstlendiğiniz görev sorumluluk gerektirir. 10 Ağustos’ da Türkiye’yi dönüştürecek, Türkiye’yi değiştirecek sessiz bir devrimin parçalarından birini daha gerçekleştirecek bir seçime daha gideceğiz. Bugüne kadar milletimiz kendi   cumhurbaşkanını kendi oyu ile seçmedi. Hep devletin bir tarafı millete karşı refleks gösterdi vesayeti bir şekilde korudu. Vesayeti koruyan bu son kale, Sayın Abdullah Gül’ü ayrı tutarak geçmişte bu asil milletin taleplerine karşı refleks koyan bir kurum olarak bu milletin önünde idi. Bu milletin oyları ile işbaşına gelen bizler, TBMM’inde hazırladığımız kanunları gönderdiğimizde, ülkeyi yönetecek kadroları seçip gönderdiğimiz de ‘ Bunlara sizler karar veremezsiniz veto ediyorum, siz bunlara karar veremezsiniz, benim istediğim gibi düzenleme yapın’  diyordu  cumhurbaşkanı. Sayın Başbakanımız  ise son grup toplantısında ‘ Biz hiçbir zaman içinde bulunduğumuz makamın kalıplarına göre hareket etmedik. Makamları hep değiştirdik ve dönüştürdük.’ demişti, gerçekten de öyle. Bu ülke 2 ay bakanlar kurulu toplantısının düzenlemediği günleri görmüştü, ama şimdi her hafta bakanlar kurulu toplanıyor. Şimdi yepyeni bir cumhurbaşkanı seçiyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan   gerçekte hiçbir şeye gitmeyecek o sessiz devremin lideri olarak yine ülkemiz için çalışmaya devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi çok seviyor, bizde aynı şekilde seviyorum. İnşallah ilk etapta sıkıntısız bir şekilde seçilir. “dedi.

AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider’de bu güne kadar AK Parti teşkilatlarında görev alanlara teşekkür ederek yeni il yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Yeni yönetim kurulu üyelerinin önemli bir seçim arifesinde göreve geldiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir özveri ile çalışacağına inandığını kaydeden Gizligider: “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde genel başkanımıza yakışır bir yarış vereceğiz. Bu ekibin ilk önemli imtihanı olacak. Bu bir bayrak yarışı ve önemli olan bizim davamız. Bu anlamda geçmişte görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye bu güne kadar çok önemli bir süreci AK Parti iktidarı ile atlattı. En son atlattığımız 30 Mart seçimleri de çok önemliydi. Ama çok şükür hem Nevşehir’de hem de Türkiye’de yüzümüz yere düşmedi. Artık bı hizmet, bu dava, bu hareket siyasi parti hareketinin ötesinde ümmetin bir davası olmuş durumda. Çeşitli diyarlardaki gözü yaşlı kardeşlerimiz de Türkiye’deki gecikmelere dikkat kesilmekte ve Türkiye’den gelecek müjdeli haberleri beklemekte” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Erdal Feralan ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı köşke Cumhurbaşkanı olarak göndermeyi hedeflediklerini vurgulayarak bunun için tüm AK Parti teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti. Feralan: “Yeni yönetim kurulu üyelerimizin hepsini kutluyorum. Önemli bir görev ve sorumluluk aldılar. Bu günden itibaren aldıkları sorumluluk sadece kendileri ile ilgili bir sorumluluk değil tüm AK Parti İl Teşkilatının sorumluluğunu üstlendiler. Allah utandırmasın, Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasında genel seçimler var. İl teşkilatımız bu iki seçimde de çok önemli görevler üstlenecek. Bunun bilinciyle çalışacaklar. Bu kadar teşkilatlarımızda görev yapmış tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu bir görev değişimi ve genel merkezimiz böyle uygun gördü. İnşallah yeni yönetimimiz ile birlikte 10 Ağustos’ta, ilk turda sayın başbakanımızı köşke göndereceğiz.  Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin siyasi hayatında çok önemli bir yere sahip. Cumhuriyet tarihi boyunca Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep kriz doğurmuştur, kriz oluşturmuştur. 10 Ağustos’ta önemli bir vesayet unsuru daha inşallah milletimizin tercihi ile tarihe karışacaktır. Burada da hepimiz rol alacağız ve bunun farkındayız. Bizlerde Ramazan Bayramı sonrasında seçim bölgemizde teşkilatlarımızla birlikte bunun için çalışacağız. Tayyip Erdoğan için oy isteyeceğiz. Dolayısıyla bizim oyumuzu da aşağıya çekecek hiçbir unsurda yok.” dedi.

  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, 2002 yılında dünyanın en büyük sivil toplum örgütü haline gelecekleri düşüncesiyle kurulan AK Parti’nin 12 yıllık süreçte hedeflenen düzeye ulaştığını belirtti.

Göreve yeni getirilen yönetim kurulu üyelerine hitap  eden Ünver,parti yöneticilerinin artık parti kimlikleri ile toplum tarafından değerlendirileceklerini ifade etti. Ünver şöyle konuştu;  “ Dünyanın tabelaları halk tarafından asılan en büyük sivil toplum örgütün üyelerisiniz.  Bu çok ciddi sorumlulukta getiriyor. Artık insanlar eskiden olduğu gibi bakmayacaklar .  Artık AK Parti kimliğinizin arkasından bakacaklar.   Geçmişte sizi görmezden gelenler, şimdi toplumda konuşurken AK Parti yöneticisi diyecekler. Önceden kırmızı ışıktan geçerken görmezden gelenler şimdi AK Partili kırmızı ışıktan geçiyor diye bakacaklar. Bu aynı zamanda   toplumsal bir sorumluluğu da beraberinde getirecek. Bu ciddi bir gazanın   başlangıcı. Recep Tayyip Erdoğan 2001 yılında AK Parti’yi kurarken, kurucu il başkanı olarak katıldığım  o toplantıda,  yukarıdaki ifadeleri kullanmıştı.  AK Parti dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olacak demişti. Bugüne kadar koyduğu hedefleri birer birer tutturduğu gibi bakın bugün içerisinde bulunduğumuz hareketin en büyük dünyanın sivil toplum örgütü olduğunu görüyoruz. Dünyada hiçbir sivil toplum örgütünün bizim kadar genç üyesi yok, dünyada hiç bir sivil toplum örgütünün her meslek ve    her yaş grubundan  AK Parti’nin kadın üyesi kadar üyesi yok. Bundan rast gele yazılmış üyelerde değil. Bu ilde AK Parti ile birlikte seçimleri yaşamış bir kişi olarak artık AK Parti kurulları ve kurumları ile  gerçek manada ve ciddi bir şekilde kurumsallaşmış bir yapı içerisindedir.”