NEVŞEHİR(MHA) Demokrat Parti Nevşehir İl Başkanı Dinçer Akgür, 12 Yıldır iktidarda olan AKP’ye seçimde bir ders verilmesi gerektiğini söyledi.

Akgür, “Hepinizin Bildiği 2001’de Meydana Gelen Ekonomik Ve Politik Krizden Sonra Büyük Bir Siyasal Deprem Yaşanmıştır. Toplum Bunun Sonucunda Parlamentoda Yer Alan Tüm Siyasal Partileri Baraj Altında Bırakarak Akp’yi İktidara Getirmiştir. Akp 12 Yıldır Bu Ülkeyi Hiç Bir Partiye Nasip Olmayan Bir Siyasal Güçle Yönetmektedir. Başlangıçta Yurttaşlarımız Yapılan Bazı Yatırımların, Sosyal Yardımların, Başörtüsü Yasağının Kaldırılması Gibi Uygulamaların, Adeta Büyüsüne Kapılarak Ve İktidarın Medyayı Baskı Altına Almasıyla Gerçek Fotoğrafın Görülmesi Mümkün Olmamıştır. Başbakan Bu Arada Birbirine Zıt Onlarca Açıklamada Bulunmuş, Gaflar Yapmış Ancak Bunlar Görülmemiş Ya da Görülmek İstenmemiştir. Pkk İle Resmi Görüşmeler Yapılmış Osla’da Yazılı Anlaşma İmzalanmıştır. Bütün Bu Olanlar Önce İnkar Edilmiş, İftira Atanlar Şerefsizdir Denilmiş Ancak İftira Olmadığı Yalan Beyan Ortaya Çıkmıştır. Şerefsiz İthamı Birilerinin Elinde Kalmıştır. Pkk’lı Teröristler Anayasa’ya Aykırı Biçimde, Sanki Af Yasası Çıkarılmış Gibi Ellerini Kollarını Sallaya Sallaya Silahları İle Beraber Ülkede Cirit Atmış, Bir Kısmı İse Ülkeyi Terk Etmiştir. Teröristlere Böyle Yapılırken Türk Ordusu Genel Kurmay Başkanı Terör Örgütü Kurmaktan Müebbet Hapse Mahkum Edilmiştir. Bütün Bu Zulümler Devam Ederken Belki de İnsanlık Tarihinin En Büyük Yolsuzluğu İddiaları İle Karşı Karşıyayız. Aslında Olanları Gözümüzle Görüyor, Kulağımızla Duyuyoruz. Ama Bu Olanlar Cemaat, Montaj Gibi İddialarla Saptırılmaya Çalışılıyor. Devletin Savcılarının Bakanlar Hakkında Meclise Gönderdiği Yolsuzluk Fezlekesi Savcılığa Geri İade Ediliyor. Ortada Milyar Dolarlar Uçuşuyor, Halkın Gerçeği Öğrenmemesi Medyaya Baskı Yapmak Dahil Her Şey Yapılıyor.

Yolsuzluğun Üstüne Giden Savcılar, Hakimler, Polisler Görevlerinden Alınıyor.Açıkça Yolsuzlukların Üstü Kapatılıyor. Türkiye Tarihinin En Büyük Borç Batağına Saplanmışken I.M.F’ye Borcumuz Kalmadı Saçmalığını Dinliyoruz. Dünyanın En Kırılgan Ekonomisi Olduğumuz Bütün Ciddi Kuruluşlarca Belirtildiği Halde Borç Parayla Sürülen Sözde Saltanatla Göz Boyanmaya Çalışılıyor. Türkiye’de Her Konuda Tek Bir Kişinin Ağzına Bakan Bir Parlamento Çoğunluğu İbretle Seyrediyor. Bir Başbakan Her Konuda Tek Patron Olarak Karar Alıyor. Ve Biz Buna İleri Demokrasi Diyoruz. Ülkemiz Bölünmenin Eşiğine Gelmiş, Başbakanın Kürdistan İfadesinden Sonra Mecliste Bdp’li Milletvekilleri Biz Kürdistan Milletvekilleriyiz Diyorlar Ve Biz Seyrediyoruz. Seçimden Sonra Özerklik İlan Edeceğiz Diyenleri Endişeyle İzliyoruz. Bütün Bunların Sonucunda Başbakan’ın Ağır Yolsuzluk İthamlarıyla Boğuştuğunu Görüyoruz Artık Bu Tabloyu Hepimiz Görüyoruz.

Özellikle Adnan Menderesin Siyası Çizgisini İzleyen, Ama Birkaç Dönem Çareyi Akp’de Arayan Hemşehrilerime Artık Bu Vebale Daha Fazla Ortak Olmayın, Demokrasi Ve Adaleti Bayrak Yapmış Kendi Öz Yuvanıza Dönün Ve Daha Fazla Vebal Almayın Diyoruz.

Kamu Malına Kim El Uzatmışsa, O Hazreti Ömer’in İfadesiyle “Allahın Ve Kitabının Düşmanıdır “Peygamberimiz Böylelerinin Cenaze Namazını Kılmamıştır. Peki Böylesi Kimseye Ya da Kimselere Bir Müslümanın Oy Vermesi Nasıl Mümkün Olur. Oy Vicdanızdır Bu Sorumluluk Altında Sandığa Gidelim Ve Gelin Bu iktidara Hem Yerelde, Hem Genelde Hak Ettiği Cezayı Verelim. Sözlerimi Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un‘Sözleriyle Tamamlarken Şahsım Ve Teşkilatım Adına Tüm Halkımıza Saygı Ve Sevgilerimi Sunarım.

“Anadolu Alt Üst Olurken Seyre Bakıp Öyle Durma, Bir Gün Vatansız Serseri Olacaksın Kendi Yurdunda.!” Açıklamalarında bulundu.