NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in henüz adaylığını açıklamadığı bir ortamda yerel seçimlerin en merak edileni Nevşehir Belediye Başkanlığına Ak Partinin kimi aday göstereceği.

2 Dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Nevşehir Belediye Başkanlığında üçüncü dönem için nasıl bir karar vereceği belirsizliğini koruyor. Bu arada diğer siyasi partilerde olduğu gibi Ak Parti’de de Nevşehir belediye başkanlığı için en uygun ismin belirlenmesi konusunda çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Bu çalışmalardan biri de geçtiğimiz günlerde bir grup akademisyen heyetinin Nevşehir’de yaptığı belirtilen istişare gezisi. Edinilen bilgiye göre; Nevşehir’de çok sayıda kişi ile istişarelerde bulunan akademisyen heyetinin gezisinden Nevşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı konuşulan Miktat Şahin ismi öne çıkmış durumda.

Uzun yıllar Nevşehir siyasetinin içerisinde olan, Saadet Partisinin ardından Has Parti’de il görev alıp Has Partinin Ak Partiyle katılımının ardından aktif siyasete şimdilik ara vermiş gözüken Miktat Şahin’in Ak Parti genel merkezince görevlendirilen akademisyen heyetinin istişarelerinde öne çıkan isim olması Ak Partinin Nevşehir merkez belediye başkan adayının belirlenmesinde ne ölçüde kıstas alınacak bunu önümüzdeki günler gösterecek.