Nevşehir'e gelen Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, programı yarıda bırakarak İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşmek üzere Ankara'ya gitti.

Çalışmalarına Konya'dan başlayan, Karaman ve Kayseri'de devam eden heyet buralarda bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisi ile karşılanmış ve medyaya bu görüntüler yansımıştı. Bugün Nevşehir'de de aynı tepkilerle karşılaşan Akil İnsanlar Heyeti, tepkilere cevap vermekte zorlandı.

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti'nin, Nevşehir'de sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldiği toplantı, ilginç tartışmalara sahne oldu. Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi'nin, konuşması sırasında sarfettiği, "Dünün teröristleri bugün başımıza milliyetçi kesildi." sözleri salonda bulunan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'un tepkisini çekti. Uğur, "Kim bu teröristler, açıklamazsan namertsin" derken, bazı katılımcılar da bu konuşmaya tepki gösterdi. Sözle atışmaların sertleşmesi üzerine saloda bulunan polisler ortalığı sakinleştirmeye çalıştı. Toplantı, bu tartışmaların ardından devam etti.

 

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan heyet üyesi Beril Dedeoğlu, çalışmalar sırasında çok akılcı öneriler getirildiğini, ancak bunun yanında öneri getirmeden tepkilerini dile getiren kesimlerin de olduğunu belirterek, "Bu çalışmalarla toplumun haritasını çıkartıyoruz. Bugüne kadar çözümü hep yukarıdan bekleyen insanlara, gelin birlikte çözüm bulalım diyoruz." şeklinde konuştu.

 

Dedeoğlu, Ahmet Taşgetiren'in, ara rapor vermek üzere Ankara'ya döndüğünü, Kayseri ve Nevşehir'de yaşanan tepkilerin de bu raporda yeralacağını sözlerine ekledi. Heyet, daha sonra Nevşehir Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya gelerek, Nevşehir çalışmalarını tamamladı.