Ürgüp'ün Aksalur Mahallesi'nde çiftçilere dağıtılan gebe düvelere ait pasaport dağıtımı ve kooperatif hizmet binası açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

2012 yılında Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Aksalur Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına dağıtılan 240 gebe düvelere ait pasaport dağıtımı ve kooperatif hizmet binası açılışına Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Murat Göktürk, Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve çiftçiler katıldı.

 

Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir genelinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 71 kooperatif olduğunu, bu kooperatiflerin de 5 bin üyesi olduğunu söyledi.

 

Aksalur'da kurulan kooperatif üyesi 40 aileye 240 gebe düve verdiklerini belirten Yılmaz, Aksalur'daki kooperatife 1 milyon 735 bin TL kaynak ayrıldığını kaydetti.

 

Nevşehir genelinde faaliyet gösteren kooperatiflere toplam 26 milyon TL'lik kaynak sağlandığını belirten Yılmaz, "Nevşehir genelinde il müdürlüğümüz tarafından yapılan faaliyetlerle büyükbaş hayvan sayısını 71 bine çıkardık. Benim çiftçilere tavsiyem kendilerine verdiğimiz hayvanların özelliklerini iyi bilmeleri ve kullanım amaçlarının dışına çıkmadan hayvanlardan en yüksek verimi almalarıdır" dedi.

 

Yılmaz'ın konuşmasının ardından çiftçilere gebe düvelerine ait pasaport dağıtımı gerçekleştirilirken, programın devamında kooperatif hizmet binasının açılışı yapıldı.

 

Törene katılanlara, Aksalurlu kadınların tandırda pişirdikleri gözlemeler ve Aksalur üzümü ikram edildi