AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ecz. Mehmet Aktürk, gerekli araştırma ve incelemelerin tamamlandığını belirterek, Ürgüp'e 40 dönüm alana kurulacak Turizm Eğitim Fakültesi ile Ürgüp'te Üniversite Öğrencisi sayısında önemli oranda artış kaydedeceklerini ifade etti.

Aktürk, AK Parti Nevşehir Milletvekili AK PARTİ Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ile yaptığı görüşmeler ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile değerlendirmeleri sonucunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez kampüsteki Turizm Fakültesinin Ürgüp'e taşınacağını belirtti.

"ÜRGÜP TURİZM FAKÜLTESİNİ ÜRGÜP'E KAZANDIRACAĞIZ"

Aktürk, 4 yıllık Üniversite'nin Ürgüp'e hayırlı olacağını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Ürgüplü Hayırsever Hemşehrilerimiz tarafından yaptırılan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksek Okulu ve Uygulama Otelinin bulunduğu imar planında Üniversite alanı olarak belirlenen 40.000 m² alanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Turizm Fakültesini Ürgüp'e kazandıracağız. Turizm bizim olmazsa olmazımız, hem ilçe turizmini geliştirirken hemde turizmdeki niteliği arttırma gayesiyle Üniversitemizin kapasitesini arttırarak fakülteye dönüşümünü gerçekleştireceğiz." 

"KARARLI İRADE, GÜÇLÜ İKTİDAR GÜCÜ"

Okulun fiziki imkanları bakımından gerekli yeterlilikleri sağladıktan sonra Nevşehir'deki Turizm Fakültesinin Ürgüp'te eğitim öğretime devam edeceğini ifade eden Aktürk, "Fakülte, YÖK genel kurulunda kararlaştırıldıktan sonra Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazetede yayınlandıktan sonra hayata geçer. Bu girişimler ancak kararlı bir irade, güçlü bir iktidar gücü ile olur. Gerek Milletvekillerimizden, gerek Rektörümüzden konuyla ilgili sözü aldım. Ürgüp Turizm Eğitim Fakültesi 2019-2024 yılları arasında görev süremiz içerisinde tamamlanarak Ürgüp'ün mevcut öğrenci kapasitesinin en az 4 katı Öğrenciyle Ürgüp'ün hem turizm, hem ekonomik hemde sosyal hayatına katkı sağlayacak." dedi.