MHP Uçhisar belediye başkan adayı Ali Karaaslan geçtiğimiz pazartesi akşamı Uçhisar’ın gençleriyle bir araya geldi. Yağmurlu havaya ve derbi maça rağmen 150 kişilik oturma kapasitesi tamamen dolan ve yaklaşık 40- 50 kişilik bir grubun ayakta katılım göstermek zorunda kaldığı toplantı gençlerin bilgilenmesi ve geleceğin Uçhisarı hakkında fikir verebilmesi açısından son derece verimli geçti.

Toplantıya Ali Karaaslan Ak Parti adayı Osman süslünün geçen dönem adaylığı sürecinde verdiği taahhütleri gösteren kitapçığı okuyarak başladı. Verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını göstermesi bakımından önemli bir yazılı belge hükmünde olan kitapçıkta yer alan vaatlerin nerdeyse hiçbirinin gerçekleştirilmemiş olmasını eleştirdi.

Çarşı Projesine, Tarım Projesine ve Koruma Amaçlı İmar Planı’na son derece önem verdiğini ifade eden Ali Karaaslan; Yaşayan Müze projesi gençlere ve bayanlara spor alanı yapmaya yönelik hedeflerini anlatarak gençlerin sorularına cevap verdi.

Ekibinin neden bu kadar genç olduğuna yönelik bir soruya kendisini her daim çalışmaya zorlayacak hiçbir kişisel menfaat beklemeden sadece Uçhisar için kafa yoran taze zihinleri önemsediğini belirtti. Emekli olmuş torun sahibi encümen üyeleriyle birlikte genç diyerek itibarsızlaştırmaya çalıştıkları encümen azalarının her birinin en az iki çocuk babası aile geçindiren iş güç sahibi arkadaşlar olduğunu ifade etti.

Belediye kararlarının şeffaf olup olmayacağına ilişkin bir soruya Ali Karaaslan; büyük sorumlulukların altına beraberce imza atmadan bir iş yapmanın akıllıca olmadığını; beraber pişirilen bir yemeğin ortak akılla ortaya çıkmış projelerin tatlı da tuzlu da olsa; soğuk da sıcak da olsa kimseyi rahatsız etmeyeceğini ifade etti.

Hisar Sporla ilgili bir soruya içinde yabancı sporcuların oynadığı bir takımla şampiyon olmak yerine gençleri spora motive eden kasabamızın birlik ve kardeşlik ruhunu açığa çıkaracak bir takımın Uçhisar’a daha iyi hizmet edeceğini ifade etti.

“Ben sizi başkan olmuş kabul ediyorum, şimdiden hayırlı olsun.” diyen bir muhtar adayı ilk icraatının ne olacağına ilişkin bir soru sordu. Ali Karaaslan bu soruya, işe yazılı olan bir öğrenci gibi kolay sorunlardan başlayacakları cevabını verdi.

Geçmiş dönemdeki usulsüzlüklere ilişkin neler yapacağı hakkındaki soruya; hiç kimsenin uçkurunun da cebinin de bekçisi olmadığını ortada bir hukuksuzluk varsa memlekette mahkemelerin olduğunu hepsinden öte ilahi bir mahkemeye herkesin çıkacağına iman ettiklerini söyledi. İntikam almak düşmanlık etmek gibi hislerle etrafına bakan biri olmadığını gönüllere girebilmenin daha büyük bir erdem olduğunu ifade etti.

Başkan olduktan sonra belediye personeliyle ilişkin tavrının da bu doğrultuda olduğunu hiç kimseyi kırıp dökmek, mağdur etmek gibi bir gayelerinin olmadığını söyleyerek herkesin bu konuyla ilgili rahat olmasını istedi. Gençlerin sosyal talepleriyle ilgileneceği sözünü de veren Ali Karaaslan, toplantıya katılan gençlerin annelerine, ablalarına, teyzelerine, yengelerine kısacası etraflarındaki kadınlara projeleri anlatmalarını özellikle istedi. Elini taşın altına gençler için koyduğunu ifade eden Ali Karaaslan; kendisine destek veren eski belediye başkanlarına, başkan adaylarına, muhtarlara ve muhtar adaylarına teşekkür etti. Gücünü arkasındaki her fikirden arkadaşından aldığını adeta kasabanın ortak aklıyla adaylık sürecinin her geçen gün güçlenerek ilerlediğini kaydeden Karaaslan, alkışlarla kesilen konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.