Avanos,Göreme Açık hava müzesi,Karanlık kilise,Tokalı kilise,Gülşehir Aziz Jean Kilisesini ziyaret etti.Kapadokya bölgesine büyük hayranlık duyduğunu çok kısa sürelide olsa Kapadokya dan unutamayacağım çok güzel ve analamlı bir gezi oldu. En kısa sürede Tekrar zaman ayırarak daha uzun süreli bir ziyaret için Kapadokya ya gelmeyi düşündüğünüde ifade etti.

 Kapadokya'da büyülenenler arasına dünyanın en güçlü kadını dedikleri Merkel de katıldı.
Türkiye'ye 2 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel Kapadokya gezisini tamamladı Nevşehir den ayrılarak Ankara'ya geldi.


Dün Kahramanmaraş ile Nevşehir'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, uçakla Ankara'ya geldi. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl tarafından karşılanan Merkel'in Ankara'ya gelişinden önce ise havalimanında kullanacağı makam aracında bomba arama köpekleri tarafından arama yapıldı. Merkel, kendisine tahsis edilen makam aracıyla Esenboğa'dan ayrılarak Anıtkabir'e geçti. Merkel, öğle yemeğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yiyecek.