AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. Zehra Döşeyen Soysaldı Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com'u ziyaret ederek Kadının muhakkak siyasetin içinde olması gerektiğini kaydetti. 


“Siyasette kadının yeri nesne değil öznedir, siyasetin odağında kadın olmalıdır  diyen Milletvekili Aday Adayı Av.Zehra Döşeyen Soysaldı, Neden Kadın Milletvekili sorusunu ise şu şekilde açıkladı...


Neden Kadın Milletvekili

Her seçim bölgesinden en az bir kadın milletvekili, olmazsa olmazımız olmalıdır. Bunun niçin gerekli olduğu soruluyor. Bu sorunun son derece yersiz bir sual olduğunu düşünüyorum. Türkiye nin geleceği için, Mecliste daha çok kadın varlığına ve daha güçlü bir temsile, ayrıca kadın hakları konusunda yapılacak reformlara ihtiyaç vardır. Türkiye nin nüfusunun yarısını oluşturan kadınların  eşit ve adil temsil hakkına sahip olması demokratik toplumun bir gerekliliğidir.

 Siyasetin  erkek egemen yapısından arınması ve kadınlarımızın fıtratları gereği sahip oldukları ; merhamet , ayrıntılı düşünme,  basiret, önsezi , feraset  gibi bir takım meziyetlerin, siyasi kararların alındığı safhalara daha fazla yansıtılması kanaatindeyim.

Özellikle Nevşehir de bir kadın milletvekili adayının teşkilatlara yeni  bir ivme ,  seçim atmosferine de dinamizm kazandıracağı apaçık bir gerçektir.

. Bugüne kadar daha çok arka planda hizmet veren, ev ev dolaşarak seçim kampanyasını destekleyen,  bu vefakar kadınlarımızın, kendilerine tercüman olabilecek hemcinslerinden bir aday ile ödüllendirilmeyi hak ettiklerini düşünüyorum. Kadın milletvekili adayları, Millet iradesinin tek temsil yeri olan Yüce meclisimize değer katacaklardır.

Bugüne kadar toplumun her kesiminden insanlarla ve özellikle kadınlarla birlikte çalıştım. Bir avukat olarak ,   insanları çok yakından tanımak  ve çok derinlerdeki  sorunlarına şahit olmak fırsatı elde ettim.  Bu deneyimlerimden yola çıkarak onlara hayatlarını kolaylaştıracak imkanlar sunmak isterim.

Hemşerilerimizin  teveccüh göstereceği, halkın sesine kulak veren ve dilinden anlayan adaylar ile  seçmenin karşısına çıkılmasını temenni ediyor,  seçimlerin milletimize; istikrar, güçlü bir hükümet ve  hayırlar getirmesini  diliyorum .

                                                                        Av. Zehra Döşeyen Soysaldı