Avanos'ta 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçim için adaylar yavaş yavaş hazırlıklara başladı. Ak Parti adayı Mustafa Körükcü, CHP adayı İsmet İnce, MHP adayı Mustafa Kılıç ve Saadet partisi adayı Ali İhsan Sezer (Parti isimlerine göre alfabetik sıralama) arasında geçecek yarış için adaylar seçim bürosu açma, seçim arabası hazırlama, afiş ve bayraklarla şehri donatma ve seçim broşürleri hazırlama gibi her dönem görmeye alışık olduğumuz çalışmalar için harekete geçti.

Avanos'ta ilk seçim bürosunu Ak parti adayı Körükcü hazırladı. Bilboardlarda kendini gösteren ilk aday ise Saadet partili Ali İhsan Sezer oldu. Sezer aynı zamanda projelerini uzun zamandır basın yoluyla paylaşan ilk aday olmayı da başardı. MHP adayı Mustafa Kılıç ise ilk seçim ilanını hazırlayıp seçmenlerle buluşturdu. Kılıç da projelerini başlıklar halinde basın aracılığıyla Avanoslu seçmenlerle paylaştı.

 
Zaman ilerledikçe bu ilklerin sayısı artacak.

Şimdi merakımız:
- İlk seçim arabasını kim ortaya çıkaracak?
- İlk mitingi kim yapacak?
- Şehri kim bayrak ve afişlerle süsleyecek.

Bu liste daha uzayabilir. Belki adaylar bugüne kadar bizim bilmediğimiz değişik çalışmalar içine de girerek yarışta öne geçmeyi de düşünebilir.

Seçmenler şimdi kendilerinde güçlü aday algısı oluşturacak bu tür propaganda çalışmasını hangi adayın hangi biçimde ve dozda yapacağını merak ediyor.

Biz site olarak tüm adaylara centlmenlik içinde geçecek, demokratik bir yarışta başarılar diliyoruz.

Avanos Gazetesi