Şu an birileri isteseydi. Avanos Halkı yeni köprüyü kullanıyor olacaktı. Tarihi taş köprü bürokrasiye takıldı safsatasına sarılmak yerine Avanos’un Yeni Köprüsü için malum zihniyet biraz gayret etseydi,  üzerine düşeni yapsalardı .Şu an yeni köprü kullanılıyor olacaktı. Köprü  konusuna  ilişkin Milletvekillerimiz konuyu ilgili Bakanlığa  aktarmış sözünü de almışlardı.  Eski köprünün durumu zaten baştan belliydi rapor vardı bu ayaklar taşımaz  diye, yüklü taşıtların ve büyük yolcu taşıtlarının  geçişine izin verilmemişti. Neden bu  yeni köprünün yapılmasını istemediler anlayamıyoruz.  

TOKİ için de gölge etmesinler yeter.

Geçen dönemden de kurulacağı yeri  halkımız  ile paylaşılan Avanos'ta Yukarı Mahalle'nin devamında, 200 dönüm bir alanı kapsayan saha üzerine  Kamu, kurum ve kuruluşlarının onayladığı yerde TOKİ çalışmaları başlayacaktır. 

Avanos'ta,  Başbakanlık Toplu Konut  İdaresi Başkanlığı   aracılığı ile Yerel  Mimariye uygun  konut yapılması konusunda  Avanos AK PARTİ İlçe Danışma Meclisinde,  Belediye   Konferans  Salonunda gerçekleştirilen İlçe Danışma toplantımız da,  Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, TOKİ işbirliği ile yapılacak toplu konutlara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında toplantıya katılanları da bilgilendirdi . TOKİ hususunun  ve diğer hizmetlerin takipçisi  olduklarını da vurguladı.

Daha önce de yaptığımız açıklamalarda ifade ettiğimiz gibi bir hayal, bir balon olduğunu söyleyen CHP zihniyeti, bunu birileri söylerlerken susan zihniyet.  TOKİ hakkında cevap veremediler. Cevaplarını merakla bekliyor olduğumuzu ve cevaptan sonra asıl açıklamayı  kamuoyu ile paylaşacağımızı da belirtirim.  

Serkan FERALAN                        

AK Parti Avanos İlçe Başkanı