İç Anadolu Bölgesindeki tüm Valilerin, Belediye Başkanlarının ve Rektörlerin ve Meslek Odası Başkanları ile bugün Ürgüp'te 11. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları toplantısı için Ürgüp'te olduklarını söyleyen Elvan,  "Vatandaşlarımız ne diyor, sivil toplum kuruluşlarımız ne diyor bunun tespiti için burdayız. Bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

Bakan Elvan Ak Parti Ürgüp İlçe Teşkilatını ziyaretinde şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız 2023 Hedeflerini ortaya koyuyor. 2023 Hedefleri, 2019 yılından geçiyor, eğer biz 2019 yılında başarılı bir şekilde netice alırsak 2023'ün önünü açmış olacağız. 2023'ün önünü açmak demek Türkiye'nin önünü açmak demek, Adalet ve Kalkınma Partisinin önünü açmak demek Türkiye'nin önünü açmak demektir.

Her tarafta sıkıntının yaşandığı bir coğrafyada istikrar adası olma konumunu sürdürüyor. Bir Taraftan terörle mücadele ediyoruz, bir taraftan Türkiye'de misafir kabul ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize destek oluyoruz. Afrika'da Orta doğuda, Uzak Doğu'da sıkıntı çeken insanlık adına talepte bulunan insanlara yardım ediyoruz. Bir taraftan da ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz.

Sizlerin gayretleri ile büyümeye devam edeceğiz. Sizlerin destekleri ile bugüne kadar gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte daha azimli olacağız, daha kararlı olacağız, Türkiye'mizin önünü açacağız, her birinize çok büyük görevler düşüyor, Kadın Kollarımıza çok büyük görevler düşüyor. Gençlerimize çok büyük görevler düşüyor.El ele omuz omuza İnşallah bu dayanışma ruhunu devam ettireceğiz. Milletvekillerimizle birlikte, Belediye Başkanımızla birlikte İl Başkanımız ilçe Başkanımız el ele omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz ben şuna inanıyorum ve İnşallah 2019 yılında bir rekor kırılacak ve bu başarıyı hep birlikte kutlayacağız.

Recep Tayyip Erdoğan gibi dünyada bir lider yok, bunun değerini bilmemiz lazım, sonuna kadar liderimizin arkasında durmamız lazım, gecesini gündüzüne katıyor. Hep birlikte çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızdaki azmi kararlılığı hep birlikte sürdürmemiz lazım. Türkiye'miz çok daha iyi noktalarda olacak.

Yerel düzeyde Ürgüp'te ufak tefek sorunlarımız olabilir. Bunları biz çözeriz. Bizim yapamayacağımız hiç bir iş yok Yeterki birlik beraberliğimizi bu dayanışmamızı sürdürelim. Ürgüp muhteşem bir potansiyele sahip. Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisi. Dünyaya ülkemizin açılan bir kapısı burası. Aynı zamanda bir kavşak konumunda olan bir bölgemiz. tarımsal alanda olsun, son yıllarda sanayide yavaş yavaş canlanma başladı. Bunları hep birlikte sağlayacağız. Biz insanımıza güveniyoruz inanıyoruz. Devletimizi milletimizi seviyorsak, başaramayacağımız bir iş yok. "