2002 yılından bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yakın çalışma ekibi arasında yer alan Necdet Ada`nın, Nevşehir`den milletvekili aday adayı olmak için AK Parti`ye başvuruda bulunması bekleniyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, 1966`da Gülşehir`in Tuzköy beldesinde doğan Başbakan Başmüşaviri Necdet Ada, yapacağı son istişareler sonrasında görevinden istifa ederek Perşembe gününe kadar AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Başbakan Baş Müşaviri Necdet ADA Kimdir...?

1966 yılında Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Tuzköy Beldesinde doğdu, ilk ve orta okulu, Tuzköy ilköğretim Okulunda okudu. Liseyi Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde kontrolör olarak iş hayatına başladı. 1990 yılından bu güne kadar Başbakanlıkta sırasıyla Memur, Şube Müdürü, Daire Başkanı ve son olarak idari ve Mali İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu süre zarfında; TODAİ'den Stres Yönetimi ve Protokol Yönetimi, Kamu İhale Kurumundan, Kamu İhale Kanunu île Eğiticilerin Eğitimi, BÜMKO, TÜBİTAK, TÜSSİDE gibi kurumlardan mesleki gelişim konularında bir çok eğitim ve seminere katılmıştır. Bunların yanı sıra LİKYA Eğitim Akademisi'nde Yönetici Geliştirme ve Kişisel Gelişim konularında da bir çok eğitime katılmıştır. ADA, ingilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.