AK  PART İ 5. OLAGAN KONGRESİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN KATILIMI İLE YAPILDI

AK Parti Nevşehir 5. Olağan Kongresi,  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor salonunda gerçekleştirilen Kongreye vatandaşların büyük sevgi gösterileri arasında alkışlarla giren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ,daha sonra vatandaşları selamladı.

Kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti AR-GE Başkanı  Ekrem Erdem’in yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile çok sayıda AK Parti Milletvekili katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından kendisi için hazırlanan kısa film gösterimini duygulanarak izledi. Davutoğlu, daha sonra filmi seslendiren Emine Şimşek’i tebrik etti.

AK Parti 5. Olağan Kongresinin açılışında konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, kongreye katılımından dolayı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Bir şölen havası içerisinde geçen kongrenin Nevşehir’e ve Türkiye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Tanrıver, halka hizmet düşüncesi ile ciddi misyon üstlenen AK Kadroların bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde hizmet üretmeyi sürdüreceklerini ifade etti.


YATIRIMLARI FAZLASIYLA ALDIK


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de kongrede yaptığı konuşmada, tarihinde 20 farklı medeniyete ev sahipliği yapan bu toprakların bugünde dünyanın çok farklı ülkelerinden gelen 3 milyona yakın insanı ağırladığını belirtti. Tarih boyunca kardeşliğin ve dostluğun mayalandığı bu güzel Anadolu coğrafyasına hizmet etme aşkı  ile çaba sarf ettiklerini  aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra şöyle konuştu; “AK Parti iktidarları döneminde de Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri olan Nevşehir’de , ne zaman bir ihtiyacın karşılanması için kapı çalsak hiçbir zaman bu kapı yüzümüze kapanmadı.   Nevşehir için gereken yatırımları fazlasıyla aldık. Bizim kongrelerimiz diğer partilerinkine benzemez, bizde kongre bir büyük şölen havası içerisinde gerçekleştirilir. Bu kongremizin de memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sayın Başbakanımızı , bizler Nevşehir’in 4. Milletvekili olarak görmeyi sürdüreceğiz. Allah kendilerinden de hükümetimizin değerli üyelerinden de razı olsun. Hizmetlerimizi inşallah bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. ”dedi.


Kongrede AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları’nın Osmanlıca olarak hazırladığı ‘Seni Seviyoruz Güzel İnsan ‘ yazısına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, Bakın gençlerimiz bizi Osmanlıca pankartla karşıladılar. Mutlu olduk. İşte AK Gençlik budur.” diyerek teşekkürlerini iletti.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in Nevşehir’de Dış İşleri Bakanı olduğu dönemde düzenlenen bir toplantıya katıldığında ‘Nevşehir’in ben 4. Milletvekiliyim’ şeklindeki sözleri hatırlatmaları üzerine Başbakan Davutoğlu; “Başbakan olduktan sonra Konya’ya bir kez gittim. Ama Nevşehir’i bir ay içerisinde 2. ziyaretim oldu. “dedi.


 AYDINLIK ÇAĞLARDAN AYDINLIK GELECEĞE GİDİYORUZ


Özellikle son 1,5 yıllık dönemde ülkeye çok karanlık kabus senaryolarının ortaya konulmaya çalışıldığını vurgulayan Davutoğlu; “ Gezi idi, 17  ve 25 Aralık kumpasları idi. Bu tür senaryolardan AK Parti kadroları  kendi bütünlüğünü koruduğu gibi milletin bütünlüğünü de korudu. Bizim için Türkiye'nin her bir köşesi aziz. 20'yi aşkın vilayeti ziyaret ettim Başbakan olduktan sonra. Muhalefet, bizim gibi devlet idare etmiyorlar, yurt dışı temaslar yapmıyorlar. Son 3 ayda Kılıçdaroğlu'nu Bahçeli'yi halkla buluşarak gördünüz mü? Türkiye'nin her köşesine gidebildiler mi? Siyaset onlar için Ankara'da, partilerinin etkin olduğu yerde yapılır. Bizim için ise halkımızın olduğu her yerde yapılır.Görevlerini aşk ile yapanlar sendelemez ve tökezlemezler. Meclis'te Abuzer'den bahsediyor Kılıçdaroğlu ama o dönemler için ortaçağ karanlığı diyordu. Biz aydınlık çağlardan aydınlık geleceğe gidiyoruz. Daha babalarının yazdığı mektupları okuyamayanlar Osmanlıcaya tepki gösteriyorlar. Burada da gençlerimiz beni Osmanlıca ile karşılıyorlar. Bizim tarihimizde ayrımcılık yok.”


SELÇUKLU, OSMANLI VE CUMHURİYET GELENEĞİNE SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ


Davutoğlu, CHP’nin tarih ile problemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Bunların tarihle problemi var, çünkü kendi kimlikleri ile problemleri var. Türkiye Cumhuriyeti Selçuklu-Osmanlı çizgisinde istiklali ile, bütün kadim geleneğine sahip çıkan devletimiz dünyanın her yerinde mazlumlara sahip çıkmaya devam edecek. Öylesine imtihan içinde geçen günler yaşıyoruz ki, geçen gün TBMM’ de bir tartışma çıktı. Onlara Mısır yönetimini desteklediniz dediğimde sinir uçları olduğu için, yaraları olduğu için ayağa kalktılar. Zannettiler ki sözümüzden tereddüt edeceğiz. Biz ayağa kalktığımız zaman herkes selam durur. Bakınız, Kılıçdaroğlu'na sorma vakti, madem darbeci değilsiniz 27 Mayıs yanlıştı, yüreğiniz yetiyorsa  ‘Adnan Menderes'i idam eden cuntacılara karşıyız’  deyin. Neden kendi geçmişinizle yüzleşemiyorsunuz. 27 Mayıs Türk demokrasisine vurulan bir hançerdir deyin ben de alkışlayacağım. Ama diyemiyorsanız sesinizi çıkarmayacaksınız. ‘27 Mayıs Türk demokrasisine vurulan bir darbedir’  demedikçe biz de size darbeci diyeceğiz.12 Mart'ın hemen sonrasında kurulan hükümetlerde CHP vardı. 28 Şubat'ta post modern darbede CHP'den darbeye karşı tek bir ses duydunuz mu? Post modern darbede başörtülü kardeşlerimizin ikna odalarına götürüldüğünde Nur Serter de vardı. Kendi milletvekilleriniz ile yüzleşin, "Yaptığınız yanlıştı ve özür dileyin" deyin ve  biz de size  darbeci demeyelim. Kendi geçmişinizle yüzleşin. Kılıçdaroğlu o dönemler bizi ilgilendirmez diyebilir. 27 Nisan e muhtırası verildiğinde Sayın Başbakanımız o zaman dimdik ilk defa Türk siyasi tarihinde dimdik durduğunda, bir CHP Genel Başkan Yardımcısı 'Genelkurmay Başkanlığının  tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değil altına imzamızı atarız'  demişti. 27 Nisan'da  CHP yöneticileri dolaylı darbe tekrar olur mu? AK Parti kapatılırsa bize iktidar kapısı açılır mı diye beklediler. Hiç ümitlenmeyin Kılıçdaroğlu,  kimi yanınıza alırsanız alın bu millet size iktidar yüzü göstermeyecek.17-25 aralık kumpasları olmuş, Gezi olaylarının öncesinde bir CHP millet vekili, 'Eskiden ihtilaller olurdu şimdi o komutanları da tasfiye ettiler. Kurtuluş yolu da kalmadı' diyor. Eğer biz dönüp siz de darbecisiniz dediğimizde Mısır'ı kast etmiştik. Yaralarından gocundular. Ayağa kalktılar. Siz ne kadar ayağa kalkarsanız kalkın. Milletin gösterdiği milli iradeye saygı göstermezseniz sizi yerinize oturturuz. 28 Şubat'a 27 Mayıs'a her türlü darbe girişimine karşıyız deyin yoksa darbeci ünvanından kurtulamazsınız.”dedi.