Başbakan Erdoğan belediye başkanlarına sesleniyor...
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda, yeni Büyükşehir Yasası'na göre kapatılacak belde belediyeleri içinde AK Parti'li belediye oranının yüzde 57 olduğunu belirterek, "Eğer biz meseleye partizanlık gözlüğüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Parti'li olan bu belediyeleri, bu süreç içinde böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değildir" diye konuştu.

MUHALEFETİN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ
"Muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir"

Başbakan Erdoğan, Hatay Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili araştırmalar sonunda anamuhalefet partisine mensup kişilerin tahrik yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "Dikkat edin, şu anda muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir" dedi.

"SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ"
"Öyle belde belediyeleri var ki. Gönderilen ödenek çalışanlarının maaşlarını bile karşılamıyor. Bu çarpık yapının sorumlusu ne sizsiniz, ne de biziz. Bu çarpık sorunu 10 yıllarca ele almayan bunların sorumlusu. Ama biz bu sorunu ele aldık. "

SEÇİLME YAŞININ 18'E DÜŞÜRÜLMESİ
BaşbakanErdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdığını, muhalefetin, "Çoluk çocuğa mı bırakacağız, Parlamento'yu'' dediğini belirterek, "Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler" dedi.