Başbakan Erdoğan AK Parti veda resepsiyonunda davetlilere bir konuşma yaptı.

10 Ağustos'ta yaptığımız Cuhmurbaşkanlığı seçimi 2015 için işaret fişeğidir. Bu bize ayrı bir mutluluk verdi. Partimizin 13 yaşında olmasını heyecanla kutlarken bundan sonraki süreçte de kongremize bakacağız.

Milletvekillerimizle, gençlik ve kadın kollarımızla bir toplantı yapacağız. Bunun neticesinde ortaya çıkacak tabloyla 27 Ağustos'ta birlik beraberlik kazanacaktır.

Yeni Başbakanımız ve Genel Başkanımızla geleceğe yürüyeceğiz. Yeni Anayasa idealimiz vardı. Bizler her türlü fedekarlığı yaptık. Ama muhalefet partileri hiçbir şey yapmadı.

 Bundan sonraki hedef anayasayı değiştirecek bir sayıyı yakalamak o da olmazsa referanduma götürecek 330'u yakalamak.
2015 seçimlerinde de sandıkları patlatacağız. Kurulduğundan beri parçalandı, parçalanacak, gitti dediler tutmadı.

Bunların kıblesi başka. Biz milletimizle aynı kıbleye dönmüş durumdayız.

Biz dışardakilerin sözüne bakmayacağız, bize çelme atacaklara izin vermeyeceğiz.

Biz büyük düşüneceğiz. İslam coğrafyası bize bakıyor. Gündemi belirleyen ülke olacağız. Şimdiden 2015'e çok güçlü hazırlanacağız.

Her şey doğar, büyür gelişir ve ölür. Partimizin de ömrü o ne kadar uzun olursa Türkiye o kadar fayda sağlar. AK Parti Türkiye'nin sigortasıdır. Bir olalım, dirili olalım kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim.

Bizimle beraber yola çıkıp ahirete irtihal etmişlere Allah'tan rahmet diliyorum. Siyaset sadece parlementoda yapılmıyor. Siyasetçi olarak yapacak çok iş var.

İlk hedef 2023 bizim için çok büyük anlamlar ifade ediyor. Çok daha farklı bir Türkiye ile girmek zorundayız.