1 Kasım seçimlerinde AK Parti Teşkilatları arasında oyunu artıran ve tüm milletvekillerini kazanan AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan 2 farklı plaket ve takdir belgesi aldı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, iki gün önce Ankara’da yapılan il başkanları toplantısına ilişkin açıklamada bulundu.

Tanrıver yaptığı açıklamasında;
 "1 Kasım seçimleriyle birlikte Nevşehir olarak çok önemli bir başarıya imza attık. Bu konuda bize destek veren saygıdeğer Nevşehirli hemşerilerimize bir keez daha teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun tüm il başkanlarını topladığı toplantıda seçim sonuçlarını analiz ettik. Seçim sonuçlarının bu kadar yüksek bir şekilde AK Parti’ye destekle neticelenmesi sadece bizlerin çalışmamız ve bizlerin emeği ile gerçekleşmiş değil, tüm Nevşehir halkımızın partimize karşı, ülkemize karşı, ilimize karşı kadrolarımıza karşı, milletvekillerimize karşı göstermiş olduğu çok yoğun bir teveccüh neticesi olarak gerçekleşmiştir. Nevşehir'de yüzde 63’e yakın bir oy Türkiye’de de yüzde 50’ye yakın bir oyla tek başına iktidar, Nevşehir'de de 3 milletvekilinin 3’ünü de alarak, dün itibariyle milletvekillerimiz yemin ederek resmi olarak görevlerine başladı” dedi.

İl başkanları toplantısında Nevşehir'imizi gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Tanrıver, “Nevşehir'de 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’de seçim sonuç alım sistemine (SAS) en hızlı giriş yapan 7.il olmabaşarısı gösterdik.. Bize verilen plaketlerden birisi bunun içindi. 
Ak Parti Nevşehir teşkilatımızın tüm mensuplarının 1 Kasım seçimindeki gayretli çalışması,  teşkilatta ve seçim sürecinde göstermiş olduğumuz çalışmalar neticesinde Nevşehir'de de 3 milletvekilinin 3’ünü de alarak ikinci, plaket ödülü uygun buldu. İlave olarak Karapınar beldemiz Türkiye genelinde en çok oy alan 10.Belde olma özelliği ile göstermiş oldukları başarı nedeniyle Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından plaketle ödüllendirildi. Kısacası Ak Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında partimizin Genel Merkezinde ilimiz Nevşehir ismi çok defa zikredildi ve gündeme geldi" diye konuştu.