AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, yapmış olduğu açıklamasında Yozgat'ta yapılması öngörülen bölgesel havaalanı ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yapılacak havaalanından Yozgat ile birlikte başta Çorum olmak üzere Tokat ve Nevşehir illerinin de yararlanacağını kaydetti.

 Nevşehir Kapadokya Hava limanı Ne Olacak ? 

Başer, belirlenen alanın Çorum, Tokat ve Nevşehir illerine yakın olduğuna da vurgu yaparak, "650 metre genişliğinde, 3 bin 720 metre uzunluğunda yapılacak olan havaalanı Alacahöyük ve Hattuşşaş ile birlikte Kapadokya bölgelerinin arasında yer almaktadır. Havayolu ile Yozgat'a gelecek turist kafileleri buradan Çorum ve Kapadokya bölgelerine karayoluyla kısa sürede ulaşabileceklerdir" dedi.

Başer, Yozgat'ta kurulacak olan bölge nitelikli havaalanı projesinin önümüzdeki yıl yatırım programına dahil edilip, inşaat çalışmalarına başlanılmasını beklediklerini kaydetti.Projenin 2017 de hayata geçmesi bekleniyor.

Başer'in Açıklamaları Nevşehir'de Tepkiyle Karşılandı...Daha Neler ...

Bu açıklamaların ardından zaten Kapadokya Havalimanı Bölgesel havalimanı olarak faaliyetini sürdüren ve bu anlamda Nevşehir-Niğde-Aksaray-Kırşehir hatta Kayseri ve Yozgatı kapsamasıyla hizmet veriyor.

Kapadokya gibi bir diğeri üzerinde barındıran Nevşehir e gelen milyonlarca yerli yabancı turistin merkezi konumunda bulunmasıyla Yozgat şehrimizde yapılacak olan bir havalimanına Nevşehir'den yada Kapadokya bölgesine gelecek bir turist için hiçbir cazibesi olmayacktır denildi.