Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı olmasıyla ilgili yazılı bir kutlama ve tebrik mesajı yayımladı...

Başkan Yürekli mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin yeni Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ederek, “Kıymetli Özkonaklı Hemşehrilerim, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 12. Cumhurbaşkanının yüce milletimizin oylarıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan olarak seçilmesinin ardından yeni Başbakanımız da belirlendi. Yapılan istişareler ve temayüller sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin 26. Başbakanı Dışişleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olarak açıklandı. Yüce Milletimize kutlu olsun. Çankaya'ya Cumhurbaşkanlığı forsunu sonuna kadar hak eden bir ismin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesinin ardından Başbakanlık görevine de o makamı en iyi biçimde temsil edecek olan bir isim, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu geldi. Yeni Başbakanımızı tecrübeleri ve Türkiye'ye kazandırdığı vizyonu doğrultusunda hak ettiği başbakanlık makamından ötürü tebrik ediyor, bir belediye başkanı olarak kendisiyle çalışacak olmanın mutluluğu içerisinde Özkonaklı hemşerilerimiz adına muhabbet ve hürmetlerimizi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, açıklamasında bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniylede şu açıklamalarda bulundu;

Mesajında 30 Ağustos zaferinin Türk milletine kayıtsız, şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelediğini vurgulayan Başkan Yürekli, "

    Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen ve bunu da tüm dünyaya gösteren, kahraman şehit ve gazilerimizi bu özel gün nedeniyle bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz.

    Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, kahraman ordusuyla verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zaferin 91. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Türk ulusunu ve Özkonaklı hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.