Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde adaylarını belirlemeyen Partiler Bayram sonrasında yeniden yoğun bir sürece kilitleniyor.
Nevşehir'de Belediyenin en büyük iki alternatifi AK Parti ve MHP’deki aday adaylarının bolluğu nedeniyle oldukça hareketli geçmesi beklenilen süreç şehrin geleceğine yön verecek yepyeni projeleri de gündeme getirecek.

"9 günlük Bayram tatilinin bitmesinin ardından siyasetin ateşi yeniden yükseliyor..."

NEVŞEHİR KULİSLERİ YENİDEN ISINACAK

Nevşehir siyaseti, yaklaşan seçimler öncesinde, adaylık sürecinde adeta tıkandı. MHP üzerinde yaklaşık 4 aydır çalıştığı aday adayları arasından seçimini henüz yapamadı. AK Parti ise mevcut belediye başkanı YHasan Ünver'in durumunun netleşmesinin ardından yol haritasını belirleyecek.
Nevşehir'de seçimi kazanmak için yarışacak iki partide de adaylar belirlenemeyince, beklentiler bayram sonrasına kaldı. Haftanın başlangıcı ile birlikte ısınacak kulislerde adayların durumu da büyük ölçüde netleşecek.

AK PARTİ’DE SON GÜN 1 KASIM

Nevşehir'in son 9 yılında iki kez yerel seçimlerden galip çıkarak iki dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren  Hasan Ünver’in Partisi AK Parti’de 1 Ekim’de başlayan aday belirleme süreci 1 Kasım günü sona erecek ve iktidar partisi kiminle yola çıkacağını netleştirecek.

Şu ana kadar Zafer İnanır'ın dışında kimsenin aday adaylığını açıklamadığı AK Parti de, Bayram sonrası bu hafta içinde önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken Mehmet Özkan,Rıdvan Köybaşı gibi isimlerin AK Partiden Nevşehir Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı için müracaatını yapması bekleniyor.AK Parti Mevcut Belediye Başkanı Hasan Ünver’in durumunu netleştirdikten sonra yol haritasını belirleyecek.

KARAR HAFTALARI BAŞLADI

Nevşehir'de yerel seçim çalışmalarını aylar önce başlatan, şu ana kadar da ilçe belediye başkan adaylarının bazılarını belirleyip propaganda çalışmalarında mesafe alan MHP’nin, Nevşehir belediye başkan adayını belirlemek üzere de 2 ay önce çalışma başlatmış olmasına rağmen adayını henüz ilan etmemesi, MHP’nin AK Parti’yi beklediği şeklinde yorumlanıyor. Her iki parti için de başlayan karar haftalarının ardından kimlerin aday olacağı Kasım ayının başlarında netleşmiş olacak.

CHP SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR

Yerel seçimleri çok önemseyen ancak şu ana kadar sessizliğini bozmayan CHP’nin de sürpriz bir isimi aday olarak göstermesi bekleniyor. Aday belirleme süreci başladığında bu konuda iddialı açıklamalar gelen CHP cephesi de her iki partinin adayını belirlemesinin ardından harekete geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.