NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi İl Kongresi Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapıldı.

Kongreye BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal’ın yanı sıra Niğde ve Aksaray İl Başkanları, Nevşehir İl ve Merkez ilçe başkanlarının yanı sıra Alperen Ocakları üyesi gençler ile partililer katıldı.

Partinin kurucusu Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun anıldığı toplantının başında Yazıcıoğlu ile ilgili hazırlanan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra genel kurul divanı oluşturuldu. Genel Kurul divanının başkanlığına ise Niğde il başkanı getirildi.

İl kongresinde konuşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şerafettin Karataş, Mayıs 2014’te devir aldıkları Büyük Birlik Partisi İl Yönetiminin 2015 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanması için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çekti.

Karataş, “Bu davaya 1993 Yılından bu yana Cennet Mekan Muhsin Başkanımızın yanında, sağa sola hiç yalpa yapmadan hizmet ediyorum. Hiçbir zaman Türk Milletini mahcup etmeyen Yiğido Liderimizin yanında yer aldım” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, ülkede hukuk ve adaletin kalmadığını, iktidarın kafası bozulduğunda savcıları oradan oraya gönderdiğini, son iç güvenlik yasasının da tamamen çözülme süreci açıklandığında millet sokağa inerse yapılacak silahlı mücadele için çıkarıldığını söyledi.
Düne kadar kendilerine şehit cenazelerinde yürürken ölü sevici, ırkçı, kafatasçı, bu işin bitmesini istemeyenler diyenlerin, şimdi de bu çözülme sürecine itiraz ettikleri için paralelci dediklerini belirten Kartal, paralelle hiçbir zaman işlerinin olmadığını, bunu da çıktıkları bütün televizyon programlarında söylediklerini ifade etti.
Kartal, İktidar yöneticilerine 'Yüreğiniz yetiyorsa istediğiniz kanalda, istediğiniz saatte, istediğiniz yerde buyurun ülkenin sorunlarını konuşalım, paralel deyip kaçmayın, çıkın' dediklerini ama hiçbirinin cesaret edip karşılarına çıkamadıklarını kaydetti.

Kartal, "Altı yıl önce suikaste uğrayan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesiyle, Alperenlerle ve BBP’liler le yüzleş. Yüreğin yeterse buyur gel. Yüzleşeceksen gel, Mersin’de Özgecan’ın annesiyle yüzleş. 30- 40 bin şehit verdik, gel o analarla yüzleş. Yüzleşmek mi istiyorsun. Bak bir filmden bir insan cezaevine kondu. Yüzleşebilecek misin?. Gel, Hidayet Karaca’yla yüzleş. PKK’ya, KCK’ya operasyon yaptıkları için polisler Silivri Cezaevi’nde yatıyor. Eğer yüreğin varsa gel yüzleş. Bırak Seyit Rıza’yla, PKK’yla, KCK’yla yüzleşmeyi. Gel, Anadolu’da Anadolu insanıyla yüzleş. Ama sen, torpille, rüşvetle, iltimasla işe aldığın adamları zorla salonlara topluyorsun. Diyorlar ya, 'vip torpiller'. Ne, vipi. Bugün devletin ihaleyle hizmet satın aldığı bütün kamu kuruluşlarının tamamında ihaleye alan adama önce 'bunları işe alacaksın diye' liste veriliyor. 940 TL maaşla çalışacak adam bile torpille işe alınıyor. Artık adamı olmayan asgari ücretle bile iş bulamıyor. Bir ildeki devlet hastanesinde bin 600 kişi hizmet alımıyla çalışıyor. Ak Parti il kongresi için her birinden 5 kişi yanında getirmesini istiyorlar. Ondan sonrada 8 bin kişiyle kongre yaptıklarını söylüyorlar. Salonları ancak böyle dolduruyorlar. Onu’da havuz medyasında ' Ak Parti şöyle büyüdü, böyle büyüdü' diye haber yaptırıyor. Buradan söylüyorum. Yüzde 30’u bile zor bulacaklar. BBP’yi karıştırmaya, bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Genel Başkanımız, MİT Müsteşarına da seslenmişti. Ne yaparlarsa yapsınlar BBP ve Alperenler 7 Haziran seçimlerinde Yusuf’ları kuyudan çıkaracak, bu şafağı söktürecek ve Meclis’te olacak. Senin bakanının oğlunun odasına para kasalarını, paraları paralel mi koydu, banka müdürünün evine kutularla dolarları paralelciler mi koydu, seni İmralı’ya paralelciler mi gönderdi, seni HDP’ye, PKK’ya, KCK’ya, YDG-H’ye paralel mi mahkum etti, Kandil’le müzakereye paralel mi oturttu? Bunları yaptıysa çık millete söyle. Ama bunların hiçbirinin içinde paralel dediği hayali yapı yoktur. Kim var, MİT Müsteşarı var. Şimdi istifa etmiş, milletvekili adayı olacak. Başbakanın var. Bunlar var ama bu yapıdan hiç kimse yok. Paralel dediği yapının askeri olur, vergi toplar, bunlar bunları yapmıyor. Ama ülkeye 30 yıldır kan kusturan, şimdi senin müzakere ettiğin yapı Güneydoğu’da vergi topluyor, askere alma birlikleri oluşturdu. Tapu kayıtlarını değiştiriyorlar. Müslüman, mütedeyyin, muhafazakar Kürt kardeşlerimizden baskıyla, tehditle, silah yoluyla topraklarını ellerinden alıyorlar. Güneydoğu illerinden Müslüman, mütedeyyin kardeşlerimizi göçe zorluyorlar” açıklamalarında bulundu.

İl kongresinin son bölümünde oy kullanımına geçildi. Yaklaşık 50 il delegesinin oy kullandığı Büyük Birlik Partisi İl Kongresinde Şerafettin Karataş ve beraberindeki yönetim yeniden göreve seçildi.