27 Ekim 2013 te Yerel seçimlerin yapılacağını ilk olarak FİB Haber Merkezi sizlere duyurmasının ardından Yerel Seçimlere yaklaşık bir yıllık bir süre kaldı. Dolayısıyla önümüzdeki günler ilimiz Nevşehir merkezinde, ilçe ve beldelerinde de Yerel Seçim için başlayan geri sayımda Siyasi Partiler Belediye Başkanı Adayları ve seçmenlerde de büyük heyecan yaratıyor.  FİB Haber Merkezi olarak Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Nevşehir den bir bakış açısıyla şöyle kaba bir değerlendirme  getirmek istiyoruz sizlere….

Türkiye’yi üst üste 3 önemli seçim bekliyor:

1- Yerel seçim: Ekim 2013

2- Cumhurbaşkanlığı seçimi: Ağustos 2014

3-Genel seçim: Haziran 2015

 

Bu 3 seçim Türkiye’de bir çok değişim ve gelişime yol açacak.

Her seçim öncesi siyasi fırtınalar yaşanacak.

3 yıl boyunca; biri bitecek, diğeri başlayacak.

Bu şu anlama geliyor. Belediye Başkanlarının 1 yılları var.

Geri sayım başladı. Nevşehir’de Belediye Başkanı Hasan Ünver için de öyle…

Milletvekilleri için de yolun yarısı demek.

Bu günden sonra ne yapıp, yapmadıklarını daha çok sorgulayacağız.

 

İlçe ve elde Belediye Başkanları içinde öyle…

Birinci sırada yerel seçimler var.

Seçim takvimi belirlenecek…

Aday adayları ortaya çıkacak…

Adaylık süreci yaşanacak…

Dananın kuyruğu kopacak.

Aday adaylık sürecinin, adaylık sürecinden daha çetin geçeceğini düşünüyorum.

Tüm Belediye Başkanları önce kendi teşkilatlarının sandığından geçmeye çalışacak.

Bazı Belediye Başkanları yoluna devam ederken, bazıları aday bile olamayacak…Hizmetleri için teşekkür edilip vedalaşılacak.

Son bir sene…

İşte bu son 1 sene; belediye başkanları için; hem hizmetler, hem teşkilat kararı açısından çok önemli.

Tahminim bu kış böyle geçer.

Ancak kış sonrası; hem Ak Parti içinden, hem Muhalefetten, Belediye Başkanlığına talip olan isimler açıkça ortaya çıkacaktır.

Yerel siyaset bu dönemlik son virajını alıyor artık.

Kum saati tersine dönecek.

Şimdiden siyasiler yol haritalarını çıkarmaya çalışıyorlar.

Son 1 yıllık stratejik plan çok önemli….

Erken seçimle birlikte Nevşehir olarak bizi en çok ilgilendiren ve kamuoyunda en çok konuşulan konu: Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’le devam mı tamam mı konusu. Bunu iki aşamalı olarak değerlendirmeliyiz.Önce Ak Parti Genel Merkezinin kararı ve Sonra eğer ki gösterilirse Bu seferde Nevşehirli Seçmenlerin kararı elbette çok önemli.Bu arada unutmuşsunuz üçüncü bir aşama daha var diyenleri de duyar gibiyim.Evet üçüncü aşama ise Hasan Ünver’in Aday olup olmaması konusu ki FİB Haber Merkezi olarak bu konuda kafalarda en ufak bir soru işaretlerinin dahi olmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Zira Ünver Kesinlikle aday olacak….

 Bu konuda ilerleyen günlerde daha çok konuşacağız…

2023 Vizyon NEVŞEHİR Hedefleri için Nevşehir kamuoyunun güvendiği,takdir ettiği misyon vizyon sahibi Nevşehirli bir Başkan adayı olması elbette önemli. Peki bir sürpriz olur mu ??? Mesela başka siyasi partilerden birisi, Belediyeciliği iyi bilen eski siyasetçilerimizden birisi, Ankara dan tanıdığımız bir Bürokrat yada üç dönem siyaset yapma şartına takılan Bir Bakan, İlçelerde Çok Başarılı olmuş ve Belediyeciliği iyi bilen bir siyasetçi, Nevşehir için Belediye Başkanı Adayı gösterilebilir mi ???

Elbette daha bir çok soru işaretleri Siyasetin içinde var olan sürpriz gelişmeleriyle birlikte her zaman vardı var olacaktır. Tek gerçek şudur ki önümüzdeki Yerel Seçimlerde gösterilecek siyasi Partilerin gösterecekleri Başkan Adayları ve seçilecek Yeni Belediye Başkanı ile Büyük Bir Değişim serüveni yaşayan Nevşehir açısından özellikle 2023 Vizyon Nevşehir için çok ama çok büyük önem taşıyor. Kamuoyu da bu bilinçte…

 

Bu mevzu Nevşehir’in geleceğini çok etkileyecek. Her yönden…

İşte Nevşehir’in geleceği de bu  bir yıl için de şekillenmiş olacak.

Davullar çalınıyor. Biz duyuyoruz…

Yerel seçimlere doğru geri sayım başlamışken, Aday adaylarına bunu da hemen hatırlatmakta fayda var.

Son Osmanlı Şehri Nevşehir…!

NEVŞEHİR BİR OSMANLI ŞEHRİDİR…

Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşanın büyük emek ve katkılarıyla yapılan ve onun eserleriyle kurulan Nevşehir’imiz “Son Osmanlı Kenti” olarak kurulmuş o dönemin Farsça Yeni anlamı taşıyan NEV ile birleşen bir şehridir NEVŞEHİR…

Selçuklu döneminde Nissa Osmanlı döneminde Muşkara isimli küçük bir köy iken İbrahim Paşanın memleketine hizmetleriyle büyük hayallerini süsleyen şehridir Nevşehir.

Damat İbrahim Paşanın Tarihi Çeşmeleri, Hanları, Bezihaneleri, Hamamları, Evleri, Konakları, Köprüleri, Medrese, İmarethane, Cami ve Külliyesi ile özene bezene süsleyerek bizlere bıraktığı çok sayıda eserleriyle tarih kokan bir şehirdir…

 Bugün şehrimizin kurucusu Damat İbrahim Paşanın yaptığı bizlere bıraktığı bu ata yadigarı eserleri korumak,yaşatmak için gayret ve çaba göstermemiz şart.

Yeni seçilecek Belediye Başkanının bu sorumluluk ve bilinç ile Nevşehir in kimliği olan bu eserleri korumak restore ettirmek ve kazandırmak en büyük görevi olmalı.

 “Bir meclis kararı alıp; burası bir Osmanlı şehri, yapılan binaların dış cephelerini Osmanlı mimarisine uygun hale getirme, tarihi ve şerefli bir görev olacaktır. Kimliğimize sahip çıkmamız şart.Bunu gündeminize mutlaka  alın sevgili Nevşehir Belediye Başkanı adaylarımız.”

İşte Nevşehir’in kimliği açısından bu hedef çok önemli.

Nevşehir Eğitim,kültür, tarih ve turizm kimliğini ön plana çıkardıkça ve hakkıyla tanıtıldığında, Kapadokya’nın Turizm Kültür ve Eğitim Başkentine en yakışan bir il olacak ilimizde Nevşehir halkının sırtı da yere gelmeyecektir.

Gerisi teferruat…