Nevşehir Milletvekillerimiz önderliğinde Nevşehir Üniversitemiz ve bimsciler Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Nihat Ergün’ü makamında ziyaret ederek bimscilerin sorunlarını dile getirmişlerdir.

 

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç,Nevşehirli iş Adamları Musa Ertaş,Serhat Sonugelen ve Dağaslan Turgay Özaltın dan oluşan Nevşehir Heyeti TBMM Nevşehir Milletvekillerimiz Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile bir araya geldiler.

 

Nevşehir Milletvekillerimiz Üniversitemiz ve bimscilerin ortak laboratuar kurma çalışmalarını dile getirerek Bakanlığımızdan destek talebinde bulunmuşlar Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Sayın Nihat Ergün ise yapılacak laboratuar için hibe ile destekleme sözü vermişlerdir.

 

Üniversite ile sanayi iş birliğini daha üst düzeylere getirecek laboratuar Nevşehir Milletvekillerimizin gayret ve çabaları sonucu ilimize kazandırılmış olacaktır.

 

Pomza-bims Türkiye genelinde, Orta ve Doğu Anadolu Bölgelerinde toplam 9 milyar m3 civarında rezerv mevcuttur. Nevşehir yöresindeki pomza-bims yatakları, kalite açısından dünya standartları üzerindedir.

 

Laboratuar, teçhizat ve donanımı itibariyle Türkiye’de tek olup bütün ülkenin kullanımına acık olacaktır. Bu laboratuarda sadece mevcut pomza –bimsin analizi yapılmayacak aynı zamanda pomza-bims sektörünün gelişmesi için AR-GE faaliyetide yürütülecektir.