Ak Parti’nin 30 Eylül 2012 Pazar günü gerçekleştirilecek büyük kongresine Nevşehir’den 6 delege katılacağı bildirildi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 2023 Vizyonunu açıklayacağı genel kurula Nevşehir’den katılacak olan delegeler Erdoğan’a Nevşehir’in desteğini iletecekler.

Edinilen bilgiye göre Nevşehir’den Ak Parti Büyük kongresine, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yanı sıra, İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Güneş ile Kozaklı İlçe Başkanı Ahmet Ensonra katılacaklar.

2023 Siyaset Vizyonu Ortaya Konulacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül’de gerçekleşecek AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde 2023 Siyaset Vizyonu’nu ortaya koyacaklarını belirterek, ”Nasıl bir siyasi tasavvurla Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğimizi ifade edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, ”Sınırlarda, karakollarda, arazide, köylerde, şehirlerde canını ortaya koyup mücadele veren tüm güvenlik güçlerimize, tüm kahramanlarımıza selamlarımızı, dualarımızı iletiyorum” dedi.

AK Parti 4. Büyük Kongresi hazırlıklarını her alanda titizlikle yürüttüklerini belirten Erdoğan, bu kongrenin, sadece partinin geleceği açısından değil, ülkenin geleceği açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kongrenin, Türkiye’yi 2023 yılındaki hedeflerine ulaştıracak yol haritasının önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Erdoğan, milletin bağrından doğan ve milletin desteğiyle bugünlere gelen bir parti olarak, geleceğe ilişkin hedefleri ve programları da yine milletle birlikte yapacaklarını anlattı.

Erdoğan, hazırlıklarını bu anlayışla gerçekleştirdiklerini ve bütün adımlarını da bu doğrultuda attıklarını ifade ederek, 30 Eylül Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek büyük kongrenin, sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanında büyük bir hassasiyet ve ilgiyle izleneceğini söyledi.

”Hız artıracağız”

Kongreye bazı devlet adamlarının da katılacağını ve Türkiye’nin gelecek vizyonunu AK Parti’den dinleyeceklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

”Biliyorsunuz 12 Haziran seçimlerinden önce seçim beyannamemizde, 2023 hedeflerimizi ortaya koymuş, ardından hazırladığımız hükümet programımızda da bu döneme yönelik somut projelerimizi açıklamıştık. 30 Eylül’deki kongremizde ise 2023 Siyaset Vizyonumuzu ortaya koyacağız. Nasıl bir siyasi tasavvurla Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğimizi ifade edeceğiz. Bizden kimse CHP kongresindeki gibi açıklamalar beklemesin. Onlar iktidarın adayı bile değil, ama biz şu anda iktidarda bir süreci işletiyoruz ve bizimki bir milat da değil, mevcut gündemi güncellemek suretiyle yola devam edeceğiz. Onun için siyasi reformlar, ekonomide atacağımız adımlar, bütün bunlar kongrede gündeme gelecek ve burada biz hız artıracağız. Olay budur. 2001 yılındaki hedeflerimiz, o günkü Türkiye’nin ihtiyaçlarını, o günkü talep ve beklentileri karşılıyordu, bugünkü hedefler için Türkiye’nin içinden geçtiği süreçteki, önümüzdeki dönemdeki talep ve beklentileri karşılamayı amaçlıyor. Artık biliyorsunuz Avrupa’da bir kriz var, dünyada bir kriz var. Bütün bu krizlere çözüm üreten bir anlayış, program. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendirecek, halkın refah ve huzurunu artıracak, devletimizin bölgesel rolünü daha etkin bir şekilde yeniden tanımlayacak yaklaşımlarımızı 2023 Siyaset Vizyonumuzla ortaya koyacağız. Türkiye artık bir alan el değil, veren el. ‘Daha güçlü nasıl oluruz-’. AK Parti geçen 11 yılda Türkiye’de güven ve istikrarı tesis ederek ayağa kaldırdı. Milletimize her alanda rahat bir nefes aldırdı. Şimdi önümüzdeki 11 yılı planlayarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde büyük Türkiye’yi şekillendirecek hedefleri açıklayacağız.”

Haber:Ali Çamur