Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Hacıbektaşlı şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenaze törenine CHP’den büyük katılım sağlandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve yönetim kurulu üyeleri, Hacıbektaş ilçe Başkanı Arif Yoldaş Altınok ve yönetim kurulu üyeleri, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile birlikte çok sayıda partili, şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in baba ocağına giderek baba Emin, anne Zehra ve eşi Hacer Türkmen’e taziye ziyaretinde bulundu. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen CHP heyeti, şehidimize de Allah’tan rahmet diledi. CHP heyeti, ateşin sadece Türkmen ailesine ve Hacıbektaş’a değil, tüm ülkeye düştüğünü söyledi. Terörü, teröristi, teröre yardım ve yataklık edenleri de lanetlediklerini vurguladı.
Hacıbektaş ilçesi Çilehane mevkiinde düzenlenen ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazına da katılan CHP heyeti, sonrasında Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.